İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile aralarında Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA’nın da bulunduğu dernek ve vakıflarla daha önceki dönemde imzalanan toplam 357 milyon liralık protokolün feshedilmesinin ardından AKP’li ilçe belediyeleri devreye girdi.



Güngören Belediye Meclisi 4 Eylül tarihli oturumunda bu konuda dikkat çeken bir karar alınarak Belediye Başkanı Bünyamin Demir’e yıllık toplam maliyeti 500 bin TL’yi aşmamak üzere kuruluşlarla ortak hizmet protokolü imzalama yetkisi verildi.

[caption id="attachment_5321986" align="alignnone" width="880"] Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir[/caption]

Oya sunulan Hukuk Komisyonu’nun “protokol imzalanması” konulu raporunda, ilçe halkına yönelik düzenlenecek sosyal, kültürel amaçlı, milli ve ortak değerlerin öğretilmesini hedefleyen eğitim, sağlık, spor, kültür, görsel sanatlar gibi faaliyet ve hizmetlere yönelik projelerin hayata geçirilmesi için 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesinde belirtilen kuruluşlarla ortak hizmet projeleri düzenlenmesi ve bu konuda tüm iş ve işlemlerin ifası, protokollerin imzalanması, bu protokollerin tamamının belediyeye maliyeti toplam 500 bin TL’yi aşmamak üzere ve bir yıl süre ile protokollerin imzalanması konusunda belediye başkanı Bünyamin Demir’e yetki verilmesi uygun görüldü. Komisyon raporu meclis oturumunda oy çokluğu ile kabul edildi. Karara CHP grubu red oyu kullandı.

[caption id="attachment_5321978" align="aligncenter" width="880"] CHP’li Meclis Üyesi Ali Şar[/caption]

“GÜNGÖREN’İN KAYNAKLARI BAŞKA KURULUŞLARLA PAYLAŞILIYOR”

Oturumda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ali Şar, bu karar ile Güngören’in vergilerinin, kaynaklarının bir tercih yapılarak bazı kurum ve kuruluşlarla paylaşıldığına dikkat çekti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir süre önce büyükşehirin dernek ve vakıflarla imzaladığı 357 milyon liralık protokolü iptal ettiğini hatırlatan Şar “ Bu kaynaklar artık İstanbul halkına iade edilecek. Sayın başkanımızın bir sözü var ‘kişiye, gruplara, derneklere, cemaatlere hizmet işi bitti. İstanbullulara hizmet dönemi başladı.’ Biz de bu protokolleri gerçekleştirmeyelim bu kaynakları Güngören halkına biz Güngören Belediyesi olarak sağlayalım” çağrısı yaptı. Ancak teklif AKP grubunun oyları ile kabul edildi.

[old_news_related_template title="İBB'den TÜRGEV ve Ensar protokolleri için flaş hamle!" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda çok tartışılan 'İBB'nin vakıflara yönelik yardımı' için harekete geçti. İmamoğlu'nun talimatı ile Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi vakıflarla olan protokoller feshedildi. Anlaşmanın feshedildiği TÜRGEV ve TÜGVA vakıflarının yönetiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukları da bulunuyor. Açıklamada ayrıca söz konusu vakıflara İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığı da vurgulandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/27/iecrop/ibb-yan_16_9_1566897917.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ibb-turgev-ve-ensar-protokollerini-feshetti-5302566/"]