28 Mart günü İzmir’den İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’ne gelen Bülent Kökoğlu, burada çektiği videoda başörtülü bir güvenlik çalışanını göstererek hakaret içerikli sözler sarf etti. Kökoğlu aynı videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerin de olduğu videoya sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kökoğlu, savcılık işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


“CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET KASTIM YOKTU”


Bülent Kökoğlu savcılık ifadesinde, evlenmeyi düşündüğü kız arkadaşının başörtülü olduğunu ve kız arkadaşından ayrıldıktan sonra İstanbul’a geldiğini, bu sebeple videodaki sözleri söylediğini belirterek diğer video içinse şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı’na hakaret içeren video için pişmanım. Bu videoyu çektiğim esnada ağır alkollüydüm. Cumhurbaşkanı’na hakaret kastım yoktu. Ben kendim de AK Parti’ye oy veriyorum” dedi.

[old_news_related_template title="Türbanlılara hakaret eden şahsın ifadesi ortaya çıktı" desc="Çektiği videolarda havalimanındaki başörtülü işçilere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli sözler sarf eden Bülent Kökoğlu 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından tutuklandı. Kökoğlu, ifadesinde “Üç eski eşim de türbanlıydı. Evlenmeyi düşündüğüm başörtülü kız arkadaşımla ayrıldık. İstanbul’a geldiğimde ne yaptığımı bilmeden alkollü olarak bu kaydı yaptım. Çok pişmanım, çok üzgünüm. Seçimlerde AK Parti'ye oy verdim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/30/iecrop/bulent-kokoglu_16_9_1553930086.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/turbanlilara-hakaret-eden-sahsin-ifadesi-ortaya-cikti-4223904/"]

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK


Yapılan soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Kökoğlu’nun ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edildi.
Kökoğlu’nun Sabiha Gökçen Havalimanı’nda çektiği videosundaki Cumhurbaşkanı’na hakarete dair soruşturma ise devam ediyor. Kökoğlu, bu soruşturma kapsamında tutuklu bulunuyor.