Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Kırgız müftülüğünün organize ettiği iftar davetinde skandal yaşandı. Rus basınına yansıyan haberlere göre, geçen hafta çarşamba günü Bişkek’teki Dasmiya
adlı restoranda verilen iftara Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat da davetliydi. Fırat, FETÖ’nün Kırgızistan’daki elebaşı olan ve örgütün “Orta Asya imamı” olarak nitelenen Orhan İnandı’nın davetliler arasında olduğunu gördü. Bu duruma sert tepki gösteren Fırat, hemen restorandan ayrıldı.

“Teröristlerle aynı masaya oturmam” diyen Fırat, peşinden kendisini sakinleştirmeye gelen Kırgız yetkilileri de geri çevirdi. Fırat, “Buraya FETÖ’nün başını nasıl çağırıyorsunuz? Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtacaksınız. Ramazan bu, Ramazan’da bu yapılır mı? Ya Türkiye’yi ya da terör örgütünü seçersiniz. Benim için müftülük bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ile teröristi aynı yere koyuyorsunuz. Bu insan Müslüman değil. Ben şimdi Cumhurbaşkanı’na söyleyeceğim” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Türk Büyükelçi, çevresindeki görevlileri de “Bir daha müftülükten gelen davetleri kabul etmeyin. Listeyi kontrol etmiyor musunuz” diye uyardı.

AKLINIZI BAŞINIZA ALIN

Büyükelçi Fırat, “Bütün FETÖ’cüler içeride. Aklınızı başınıza alın” dedi.