İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne şikayette bulunan Özbekistan uyruklu bir kadın, iş vaadiyle ülkelerinden getirildikten sonra pasaportlarına el koyulduğunu ve fuhuşa sürüklendiklerini söyledi. Özellikle Türkmenistan, Özbekistan ve Kırgızistan’dan getirdikleri kadınların pasaportlarına el koyduktan sonra zorla fuhuş yaptıran çeteyi belirleyerek takibe alan polisler, fuhuş çetesine yönelik yaklaşık 3 ay boyunca sürdürülen takibin ardından sabah saat 06.00’da operasyon düzenledi.

20 ŞÜPHELİ, 5 MÜŞTERİ YAKALANDI, 22 KADIN KURTARILDI


Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Üsküdar, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Çekmeköy ilçelerindeki 31 adrese eş zamanlı operasyonda 1'i çocuk olmak üzere 20 şüpheli yakalanırken, 22 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı. Adreslerde müşteri olarak bulunan 5 kişi de yakalandı.

YAPILAN ARAMALARDA ‘SAMURAY KILICI’ ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalarda 3 tabanca, 107 adet mermi, otomatik tüfek, samuray kılıcı, mağdur kadınlardan alınan 9 pasaport, 4 yabancı kimlik, 1 sahte nüfus cüzdanı, 5.8 gram uyuşturucu, 17 bin 275 tl 5 adet 500 bin tl tutarında senet, 48 cep telefonu, 50 sim kart, 2 hafıza kartı, 2 flaş bellek, 2 otomobil ele geçirildi.

İŞ BULMA VAADİYLE KANDIRMIŞLAR

Emniyette sorguya alınan şüphelilerin, sosyal medya üzerinden bir süre Türkiye’yi tanıttıktan sonra kadınlara, çocuk bakımı, yaşlı bakımı ve hizmetçilik alanlarında iş bulabileceklerini söyleyerek kandırdığı ve havaalanından aldıkları kadınlara senet imzalatan çetenin daha sonra kapattıkları evde fuhuşa zorladıkları ortaya çıktı.
Şüphelilerin sorgusu devam ederken, kurtarılan kadınlar ise gözetim altında tutuluyor.