Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Urla Belediye Başkanı Oğuz, savcıya ifade verdi. Bir dönem FETÖ iltisaklı kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurmakla suçlandı.

SULH CEZA MAHKEMESİNDE TUTUKLANDI

Şüpheli Oğuz, sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza mahkemesinde tutuklandı. İbrahim Burak Oğuz, 31 Mart seçimlerinde CHP'den Urla Belediye Başkanı seçilmişti.



CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un tutuklanmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Yücel'in açıklaması şöyle;

* Urla Bld. Başkanımız Burak Oğuz tutuklandı. Fetö'nün CHP'de yaşama şansı yoktur. Seçimle gelenlerin hukuk eliyle bertaraf edilmesini kınıyoruz.

* Başkanımızla dayanışma halindeyiz. Hukuki süreci takip ediyoruz. Yarın bu konuda ayrıntılı açıklama yapacağız.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPTI

Tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, cezaevine gönderilmeden önce, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Ailesi ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşan Oğuz, açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:

'Bu yola çıkarken kendimi ve ailemi sizlere emanet ediyorum demiştim. Ailem önce Allah'a sonra sizlere emanet. Vatanım, bayrağım, Cumhuriyetim ve Mustafa Kemal Atatürk hepimize emanet. Biraz beni özleyeceksinizi ama ben sizleri çok özleyeceğim. Kalın sağlıcakla...'

İbrahim Burak Oğuz


İBRAHİM BURAK OĞUZ KİMDİR?

Urla Belediyesi'nin internet sitesinde İbrahim Burak Oğuz'un özgeçmişi şu şekilde yer alıyor;

*Burak OĞUZ, 1972 yılında doğdu. İlköğrenimini, Urla İskele İlkokulu'nda, ortaöğrenimini de Urla Lisesi'nde başarıyla tamamladı.

*Dokuz Eylül Üniversitesi, İİBF Maliye Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Maliye Ana Bilim Dalı'nda, “Serbest Bölgelerin Mali Yapısı” üzerine uzmanlık tezini yazarak Yüksek Lisans derecesi aldı. Halen doktora çalışmasını tez aşamasında sürdürüyor.

*İş hayatına, ağırlıklı olarak uluslararası sermayeli şirketlerin vergi, muhasebe ve finans bölümlerinde çalışarak başlayan Burak OĞUZ, 2003 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını aldı.

*Kendi şirketinde çalışma hayatına devam eden Burak OĞUZ aynı zamanda Kamu Gözetimi Kurumu’ndan Bağımsız Denetçi unvanına sahiptir.

*İyi derecede İngilizce bilen Burak OĞUZ evli ve iki çocuk babasıdır.