Yangın, saat 14.30 sıralarında, Gediz'in Saruhanlar köyü yakınlarındaki karaçam ormanında çıktı. Belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, duman ve alevleri gören çevredekiler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Alevlere arazözlerle karadan, helikopterle havadan müdahaleye başlandı.

DHA


Kütahya Valisi Ömer Toraman da ormanlık alarak gelip, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Gelen ihbar üzerine harekete geçtiklerini belirten Vali Toraman, "Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri anında olay yerine gelerek yangına müdahaleye başladı. Şu anda 5 helikopter, 20 arazöz, 1 dozer ve 100 işçi ile yangına müdahale ediliyor. Etkili bir rüzgar olduğu için yangın büyümemesi adına çalışmaları sürdürüyoruz. Diğer illerden de takviye ekipler çağrıldı. Onlarda yoldalar" dedi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, karaçam ormanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 7 hektarlık alanda etkili olan yangın, ekiplerin saatler süren müdahalesiyle kontrol altına alındı. 5 helikopter, 20 arazöz, 1 dozer ve 100 işçinin müdahale ettiği yangında soğutma çalışmaları ise sürüyor. Kütahya Valisi Ömer Toraman, yangın bölgesinde soğutma çalışmalarını takip ediyor. DHA