AZİZ YILDIRIM, FETÖ KUMPASINDAN BERAAT ETTİ... DOSYASI 4 YILDIR YARGITAY'DA...
KUMPASTAN YARGILANAN 5 SANIK YARGITAY KARAR VERMEDİĞİ İÇİN SERBEST KALDI...


Aziz Yıldırım ‘Ne şikesi memleket elden gidiyor’ demişti.


Tarih 6 Şubat 2019... Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör’e tokat attığı iddiasıyla 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada dikkat çekici bir ayrıntı gözden kaçtı.

MANİDAR BİR CÜMLE

Herhangi bir ceza alması durumunda cezasının ertelenmesini talep edip etmediği sorulan Yıldırım, “Hayır, hiçbir şey istemiyorum. 25 milyon taraftarı olan Fenerbahçe’nin başkanı salona gelemez diyorlar. Beni tehdit etmişlerdir” yanıtını verdi. Yıldırım ardından şu ‘manidar’ cümleyi kurdu: “Sabıkam var. Yargıtay’da devam ediyor. Bu ülkede ne olacağı belli olmuyor. Yıldırım ne demek istedi? 17 Ocak 2019’da Silivri’de görülen “Şike operasyonunda kumpas” davasında ne oldu? Anlatalım:

‘ŞİKEDEN’ BERAAT ETTİ

3 Temmuz 2011’de, FETÖ’ye karşı direnişin sembolü olan ve taraftarla birlikte örgüte ilk yenilgiyi tattıran Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu’yla birlikte, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Bülent Uygun, Ümit Karan gibi isimler yaklaşık dört yıldır beraat kararının ardından Yargıtay’dan çıkacak kararı bekliyor. Çünkü, 10 Ekim 2015’te “Futbolda şike davasına” bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 36 sanığın “şike” ve “örgüt” suçundan beraatine karar vermişti.
Heyet, Aziz Yıldırım’a “örgüt kurmak” suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını iptal etmiş, Fenerbahçe’nin ‘şike ve teşvik pirimi verdiği’ iddiasıyla aldığı 3 yıl 9 aylık hapis cezasının iptaline karar vermişti. Mahkeme, Fenerbahçe eski Başkanı Yıldırım’ın bu suçlardan beraatine hükmetmişti.
Ancak... Sorun şu:
Peki ne oluyor da Yargıtay 5. Dairesi’nin kararı gecikti? Bu gecikme sonrası ne yaşandı? Devam edelim...

Karar geciktikçe FETÖ ve yandaşları seviniyor


Tarih 17 Ocak 2019... FETÖ’nün “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 25’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davada, 5 sanığın tahliyesine karar verildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de yapılan duruşmaya, Mehmet Baransu ve Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 15 sanık ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme, sanıkların savunmalarının alınmış olması, mevcut delil durumu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasının Yargıtay’dan dönmemiş olması gerekçelerini dikkate alarak, tutuklu sanıklar Abdullah Çelik, Ahmet Karakaya, Halil Ardıç, İsmail Özcan ve Musa Siyahkoç’u serbest bıraktı. Mahkemenin tahliye kararında etkili olan cümlenin altını çizelim: “İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2014/147 Esas sayılı dosyasının Yargıtay’dan dönmemiş olması...”

Mehmet Berk davayı açan firari FETÖ’cü savcı.


BAŞBUĞ’DAN TARİHİ SÖZ

Genelkurmay eski Başkanı  Org. İlker Başbuğ’un şu cümlesini hatırlatmakta fayda var: “3 Temmuz sürecinde dik duran, gerçek bir mücadele yapan Fenerbahçe, cemaate karşı inanılmaz, tarihi bir direniş göstermiştir. Kulüp, en başından beri bu terör örgütüyle tek başına mücadele etmiştir.” Ancak... Dört yıldır bekleyen Yargıtay kararı, ABD destekli örgütün ‘Biz haklıydık’ tezini güçlendiriyor! O zaman bir hatırlatma daha yapalım... Devam edelim...

“Aziz Yıldırım’ı verin akşam evdesiniz” itirafı


Tarih 10 Mayıs 2018... FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 19 yıl avukatlığını yapan Orhan Erdemli, Silivri’de görülen duruşmada Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğunu anlatmıştı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada açıklamalarda bulunan Erdemli, FETÖ’nün yargı ve emniyet imamlarının ortak kumpasıyla Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetimdeki diğer isimlere operasyon yapıldığını söylemişti. Bu da unutuldu...



FİKRET SEÇEN VURGUSU

Erdemli, firari savcılar Fikret Seçen, Zekeriya Öz, Trabzonspor’un avukatları firari Halil İbrahim Koca, Cemalettin Mutlu, Ali Çelik (tutuklu) ve operasyonu yapan emniyetçilerin koordineli bir şekilde hareket ettiklerini ifade etmişti. Erdemli özetle şunları kaydetmişti:

EKİZOĞLU VE AVUKATI...

“Operasyonu yürüten dönemin Organize Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun şahsi avukatlarından Cemalettin Mutlu (firari) operasyondaki bazı sanıklara giderek yardım talebinde bulunmuştur.  Örgütle bağlantılı bazı avukatların operasyon yapılan isimlerin savunmalarını üstlenmesi kumpasın en büyük işaretidir. O dönem gözaltına alınanlara ‘Yıldırım’ı verin akşama evdesiniz’ denildiğini duydum ve biliyorum.”