ABD’nin başkenti Washington DC’de bulunan Eyalet Meclisi binası önünde Başkan Donald Trump destekçileri ile Antifa destekçileri karşı karşıya geldi.

Trump destekçileri, ellerindeki bayraklar ile Antifa destekçilerine saldırdı. Çıkan olaylarda taraflar biber gazı kullanırken, tekme ve yumruklar havada uçuştu. Polis, havaya ateş eden biri kişiyi ise gözaltına aldı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, "Tabanca ile karşı taraftaki kalabalığa en az bir el ateş ettiği görülen bir kişi gözaltına alındı” denildi.

Öte yandan Trump, George Floyd cinayetinin ardından başlayan şiddet olaylarının arkasında Antifa ve diğer radikal sol grupların olduğunu öne sürmüş, Antifa’yı terör örgütü ilan edeceklerini açıklamıştı. (İHA)

[old_news_related_template title="ABD'de gündem Türkiye'ye yaptırım: Böyle olmak zorunda değildi" desc="ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yaptırım uygulamasının önünü açan tasarı hafta içinde Senato ve Temsilciler Meclisi'nin alt kurullarında onaylanırken, ABD'li siyasetçiler uluslararası medyaya bir makale yazarak, 'Trump, Ankara'ya yaptırım uygulamalı. Bu, Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşmasının bedelidir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/06/iecrop/s400-depophotos_16_9_1607231264.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdde-gundem-turkiyeye-yaptirim-boyle-olmak-zorunda-degildi-6155638/"]

[old_news_related_template title="ABD'de dikkat çeken isim: Tekirdağlı Türk ile evlenen siyasetçi Beyaz Saray'da" desc="3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden zaferle ayrılan Demokratlar'ın adayı Joe Biden ve seçilmiş başkan yardımcısı Kamala Harris ekiplerini kurmaya başladı. Harris'in dün gece açıkladığı ekibinde Rohini Kösoğlu ismi dikkat çekti. Bir Türk ile evli olan Kösoğlu Harris'in İç Siyaset Danışmanı olarak görev alacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/04/iecrop/rohini-instagram_16_9_1607078322.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abdde-dikkat-ceken-isim-tekirdagli-turk-ile-evlenen-siyasetci-beyaz-sarayda-6153458/"]