İsrail'de yapılan bir araştırmada, ultraviyole ışınlarını yayan LED ışıklarının corona virüsünü öldürdüğü ortaya çıktı. Ultraviyole ışığın daha önce Covid-19'a neden olan da dahil olmak üzere virüsleri öldürdüğü keşfedilmişti.

Ancak yapılan araştırmada LED ışıklardan yayılan ultraviyolenin de etkili olduğu ifade edildi. Tel Aviv Üniversitesi'nden Prof. Hadas Mamane, LED ampullerin kolay, hızlı ve ucuz dezenfeksiyon yöntemleri sunabileceğini altını çizdi.

"ODAYA VERİLEN HAVA STERİLİZE EDİLEBİLİR"

Mamane şöyle konuştu:

* Tüm dünya şu anda corona virüsünü dezenfekte etmek için etkili çözümler arıyor. Sorun şu ki, bir otobüsü, treni, spor salonunu veya uçağı kimyasal püskürtmeyle dezenfekte etmek için fiziksel insan gücüne ihtiyacınız var ve püskürtmenin etkili olabilmesi için kimyasalın yüzeyde etki etmesi için zaman vermeniz gerekiyor.

* Bununla birlikte, LED ampullere dayalı dezenfeksiyon sistemleri, örneğin havalandırma sistemine ve klimaya kurulabilir. Emilen ve ardından odaya verilen havayı sterilize edebilir. (DHA)

[old_news_related_template title="Evde yapılan corona testine acil kullanım izni" desc="ABD Gıda ve İlaç Dairesi, (FDA) eczanelerden reçetesiz satın alınabilen ve evde yapılan Covid-19 testine acil kullanım onayı vererek, “Test, semptom göstermeyenler de dahil olmak üzere iki yaşında veya daha büyük bireyler için onaylanmıştır” açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/15/iecrop/corona-test-reuters_16_9_1608064658.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/evde-yapilan-corona-testine-acil-kullanim-izni-6169270/"]

[old_news_related_template title="Almanya corona aşısına acil onay veriyor: Herkese garanti" desc="Almanya 83 milyonluk halkı için 300 milyon aşıyı garantiledi. İlk aşı onayı 23 Aralık’ta çıkıyor. 7 ayrı biyoteknoloji firmasından aşı alınacak. Bunların bir kısmı mRNA aşısı, bir kısmı ise klasik sistemdeki vektör aşı. İşte Almanya’nın alacağı aşılar, tarihleri ve özellikleri…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/15/iecrop/almanya1-reuters_16_9_1608027266.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/almanya-corona-asisina-acil-onay-veriyor-herkese-garanti-6168486/"]