Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'a insanlı görev için çalışmaları aralıksız sürerken, 'Kızıl Gezegen'e dair en net fotoğraflar ortaya çıktı.



İngiltere merkezli ElderFox Documentaries, NASA'nın uzay araçları Spirit, Opportunity ve Curiosity tarafından Mars'ta çekilen görüntüleri üzerinde titiz bir çalışma gerçekleştirdi.



Fotoğrafları ilk kez 4K çözünürlüğe ulaştıran ekip, 10 dakikalık bir video haline getirdikleri görüntüleri Youtube'da paylaştı.



Uçsuz bucaksız çöllerden dev kayalara kadar her ayrıntının görülebildiği fotoğraflar, ElderFox Documentaries tarafından 'Mars'ta hayata en yakın deneyim' olarak adlandırıldı.

[old_news_related_template title="NASA buzullar üzerinde keşfetti: Paralel evrenin en net kanıtı" desc="NASA uzmanları, Antarktikta'da yaptıkları bir çalışmada paralel evrenin varlığını savunan teorileri güçlendirecek sonuçlara ulaştıklarını öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/20/iecrop/anita-nasa_16_9_1589955539.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/paralel-evren-5824956/"]