Son yıllarda AB ülkeleri içerisindeki en muhafazakar yönetime sahip olan Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a yakınlığıyla tanınan deneyimli siyasetçi Jozsef Szajer bir seks skandalı ile gündeme geldi...

Avrupa Parlamentosu'nda görevli olan 59 yaşındaki Szajer önceki gün Brüksel'de polisin düzenlediği bir baskınla yakalandı. Covid-19 kurallarını ihlal eden yaklaşık 25 erkeğin bir seks partisi yaptığı ihbarı alan polis gece saatlerinde Brüksel'in göbeğindeki eve baskın düzenledi. Baskın sırasında panik olarak birinci kattaki daireden atlayan Szajer daha sonra yakalandı.

Polise diplomat kimliğini gösteren Szajer'in bacağından yaralandığı açıklandı.

PASAPORTUNU EVİNDE GÖSTERDİ

Belçika gazetesi La Derniere Heure, 25 çıplak erkeğin yakalandığı partide Szajer ile birlikte bazı diplomatların da yer aldığını belirtti. Gazete polisin, "Bir grup seks partisini bastık" açıklaması yaptığını da aktardı.

Açılan soruşturmada, "Yoldan geçen bir kişi topallayarak yürüyen ve elleri kanlı bir adam gördü. Adamın partiden kaçtığını düşünüyoruz. Polis sırt çantasında uyuşturucu buldu. Adamın yanında kimliği yoktu, evine gidince kendisini S.J. (1961) olarak tanıttı ve diplomatik pasaportunu gösterdi" ifadesi kullanıldı.

"UYUŞTURUCU BENİM DEĞİL"

Fidesz Partisi'nin LGBT haklarını engelleyen ve eşcinsel evliliği iptal kararı alan Viktor Orban'a en büyük desteği vermiş olması sosyal medyada alay konusu oldu. Geçen aylarda eşcinsel evliliği iptal eden yasanın mimarlarından ve en büyük destekçilerinden biri olan Szajer'in evli olduğu da biliniyordu.

Yerel basın, Szajer'in partide uyuşturucu kullandığını da yazarken deneyimli siyasetçi bu iddiaları yalanladı.

Szajer'in sırt çantasında uyuşturucu madde bulunduğu açıklanırken, Macar siyasetçi bu uyuşturucu maddelerinin kendine ait olmadığını dile getirdi. Polis Covid-19 yasaklarını ihlal ettiği için Szajer de dahil olmak üzere 25 erkeğe 250 euro para cezası kesti.

SEKS SKANDALI İSTİFA GETİRDİ

Dün gece bir açıklama yapan Szajer, "Covid-19 yasaklarını ihlal ettiğim için çok üzgünüm. Yaptığım sorumsuzluktu" dedi.

Szajer, Fidesz Partisi'ni 30 yıl önce kuran ekipte yer almıştı. Szajer görevinden de istifa ettiğini duyurdu.

[old_news_related_template title="İlk kez Türkiye'de tanı koyuldu: Testislerde ağrı corona belirtisi olabilir" desc="Corona virüsünde gün geçmiyor ki yeni bir belirti ortaya çıkmasın... İngiliz basını İstanbul'da yoğun testis ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir hastada corona virüsü çıktığını, vakanın bu belirtiyle tanı koyulan ilk örnek olduğunu yazdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/19/iecrop/testis-agri-shutter_16_9_1605765088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ilk-kez-turkiyede-tani-koyuldu-testislerde-agri-corona-belirtisi-olabilir-6131476/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanları şaşkın: Amazon ormanlarında 12.500 yıllık çizimler bulundu" desc="Bilim dünyasını şaşkına çeviren bir keşif Amazon ormanlarında ortaya çıktı... 12.500 yıl önce yapıldığı tahmin edilen ve çok iyi bir durumda olan duvar çizimleri bulundu. Bilim insanları, 'Buz devrindeki çizimler antik zamanların Sistin Şapeli gibi' yorumunu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/30/iecrop/antik-ellaalshamahi_16_9_1606720758.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bilim-insanlari-saskin-amazon-ormanlarinda-12-500-yillik-cizimler-bulundu-6147203/"]