ABD’nin Minneapolis kentinde 46 yaşındaki George Floyd’un pazartesi günü polis tarafından öldürülmesinin ardından ülke geneline yayılan çok büyük protestolar düzenlenmişti.

Floyd'un ölümünden sorumlu olan polis memurunun tutuklanmamasını protesto eden yüz binlerce ABD'li sokaklara taşmıştı.

Reuters'ın haberine göre, vahşice boğularak öldürülen George Floyd'un katili polis memuru Derek Chauvin gözaltına alındı. Chauvin'in 3. derece cinayetle suçlandığı belirtilirken suçlamaların daha sonra yeniden değerlendirilebileceği açıklandı.


NEFES ALAMIYOR HAYKIRIŞI SON SÖZLERİ OLMUŞTU


Floyd'u yere yatıran beyaz polis memurunun ensesine dizini bastırması üzerine nefes alamadığını söyleyen Floyd'un son anlarını gösteren video kayıtları, ülkede büyük infial yaratmıştı.

[caption id="attachment_5844278" align="alignnone" width="880"] Her ırktan yüz binlerce ABD'li yaşananları protesto etmek için sokaklara çıktı. Reuters[/caption]

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD'nin ilk siyahi başkanı Barack Obama, "Siyahilerin bu şekildeki ölümleri artık normalleştirilmemeli" demişti.

 

 

[old_news_related_template title=" Büyük skandal! ABD polisi CNN muhabirini canlı yayında gözaltına aldı" desc="CNN International muhabiri Omar Jimenez, George Floyd'un polis tarafından vahşice öldürülmesinin ardından Minneapolis'te başlayan gösteriler sırasında gözaltına alındı. Jimenez ve ekibi olaydan kısa süre sonra serbest bırakıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/29/iecrop/omar-jimenez-cnn2_16_9_1590753395.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-buyuk-skandal-abd-polisi-cnn-muhabirini-canli-yayinda-gozaltina-aldi-5843623/"]