Çin'in Wuhan kentinde başladıktan haftalar sonra küresel bir salgın halini alan ve dünya çapında 663 binden fazla insanın hastalanmasına sebep olan corona virüsü ile ilgili bir iddia uluslararası kamuoyunun gündemine düştü...

Asya ve Avrupa'dan sonra geçen hafta içinde Amerika'da da etkisini hissettiren ve sadece ABD'de 123 bin kişiye bulaşan corona virüsünün tedavisinin New York'ta çıktığı öne sürüldü. İngiliz ve ABD basınında yer alan haberlerde 2 binden fazla kişinin ülkede hayatını kaybettiği belirtilirken, doktorların, mevcut ilaçları karıştırarak hastalarına verdiği ve bu sayede corona virüsünün ilacını bulmak için çaba sarf ettiği yazıldı.

İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail de New York'taki bir hastanede çalışan doktorların iki hastayı bir ilaç kokteyli ile iyileştirdiğini öne sürdü. İddiaya göre, hastaneye "kritik durumda" gelen iki hastaya bu ilaçlar enjekte edildi. Abdomen üzerinden enjekte edilen ilaçların ardından hastaların sağlık durumunda gözle görülür bir iyileşme olduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="Corona'ya yakalanan hemşire anlattı: Her şey burun akıntısıyla başladı" desc="Corona virüsü dünya çapında panik yaratmaya devam ederken, hastalığa yakalanan sağlık çalışanları da yaşadıklarını anlatıyor. Testleri pozitif çıkan ABD'li bir hemşire de her şeyin bir burun akıntısıyla başladığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/17/iecrop/hemsire-abd-tv_16_9_1584432389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/coronaya-yakalanan-hemsire-anlatti-her-sey-burun-akintisiyla-basladi-5683564/"]

7 HASTADAN 2'Sİ İYİ
7 hastadan 2'sinin sağlık durumunun iyiye gittiği açıklanırken, bu iki hastanın da yaşamlarına solunum destekleri olmadan devam ettiği belirtildi.

Doktorlar henüz bu ilacın hastaları nasıl iyileştirdiğine dair net bir bilgisi olmadığını hatırlatırken, bu ilacın zatürre, ciğer iltihaplanması ve ölüme sebebiyet veren süreci durdurduğunu açıkladı.

ABD'nin çok okunan tabloid gazetesi NY Post'ta yer alan haberde de ilacı üreten şirket CyoDyn'in ilaç üzerindeki etkileri gözlemlemek için 6 haftaya ihtiyacı olduğu belirtildi. Bu ilaç henüz ABD Sağlık Bakanlığı bünyesindeki gıda ve ilaç denetleme kurumu FDA'den onay almadı.

[old_news_related_template title="DSÖ'den corona efsanelerine yanıt: Türkiye'de de çok paylaşılan iddiaları yalanladılar" desc="Aralık ayında Çin'in Hubei eyaletinde başladıktan çok kısa bir süre sonra küresel bir salgın halini alan corona virüsü ile ilgili birçok iddia ortaya atılıyor... Bunlar arasında soğuğun virüsü kırdığı, sıcak bir duş almanın iyileştirdiği ve el kurutma makinelerinin corona virüsünü öldürdüğüne dair iddialar sosyal medyada sıklıkla paylaşılıyor. Dünya Sağlık Örgütü ise bu iddiaları bilimin ışığında mercek altına alarak kamuoyunu bilgilendirdi ve çok paylaşılan 'efsaneleri' bir bir çürüttü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/18/iecrop/virus-kuyruk-reuters_16_9_1584522004.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-saglik-orgutunden-corona-efsanelerine-yanit-turkiyede-de-cok-paylasilan-iddialari-yalanladilar-5686155/"]