Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi olarak tanımladığı ve Aralık ayından beri binlerce insanı öldüren corona virüsünden acı haberler peş peşe geliyor... Toplam 176 ülkede görülen corona virüsünde bugün yapılan güncellemeler ile birlikte ölü sayısının 9 bin barajını aştığı belirtildi.

Salgının 225 bin vakaya sebep olduğu açıklanırken, İran ve İspanya'dan gelen kötü haberlerle birlikte toplamda 9276 kişi corona virüsüne bağlı olarak öldü.


İşte dünya genelinde virüsle ilgili son bilgiler:


Polonya-Almanya arasındaki sınırda sağlık önlemleri alındı. Sınırı geçmek isteyenlerin vücut ısısı ölçüldü.


İtalya: Çin dışında salgının en çok etki gösterdiği İtalya'da ölü sayısı hız kesmeden artmaya devam ediyor. Son paylaşılan rakama göre ölü sayısı 2 bin 503’ten 2 bin 978’e yükseldi. Toplam vaka sayısı 35 bin 713 olarak kayıtlara geçti.

İtalya Eğitim Bakanı Lucia Azzolina, 5 Mart'ta kapanan okulların 3 Nisan'a kadar kapalı kalacağı açıklandı. Azzolina, "Okulların tamamen güvenli olduğuna emin olana kadar okulları açmayacağız. Bu eğitim yılı sanal derslerin nasıl ilerlemesine bağlı" dedi.

Başbakan Conte, ülke genelindeki karantinanın ve kısıtlamaların süresinin uzatılabileceğini söyledi.


İran: Çin’in ardından İtalya ile birlikte corona virüsünden en çok etkilenen ülke olan İran’ın Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ali Rıza Raisi, devlet televizyonundan açıklama yaptı.


Raisi, “Son 24 saatte 149 ölüm oldu. Corona virüsünden ölenlerin sayısı 1284’e çıktı. Maalesef dünden itibaren 1.046 yeni vaka meydana geldi” dedi. İran’da dün ölüm sayısı 1135’ti. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kıvanç Cihanpur, "Bu veriler ışığında corona virüsünden her 10 dakikada bir, bir kişi ölüyor ve her saatte 50 kişi hastalanıyor" dedi.