Ermenistan Savunma Bakanlığı, Türk F-16 savaş uçağının Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını vurduğunu ve pilotun hayatını kaybettiğini iddia etti.

Açıklamada, Türk F-16'sının Ermenistan hava sahasındaki Su-25 savaş uçağını Azerbaycan topraklarından hedef aldığı ileri sürüldü.

ALTUN: BİZ VURMADIK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ermenistan'ın iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Altun, "Ermenistan’a ait savaş uçağını biz vurmadık. Ermenistan böyle ucuz propaganda oyunlarına başvuracağına bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilsin" dedi.

AZERBAYCAN DA YALANLADI

Ermenistan'ın iddiasını Azerbaycan da yalanladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Azerbaycan arazisinde F-16 savaş uçağı yoktur" denildi.

[old_news_related_template title="Bloomberg'den Azerbaycan-Ermenistan çatışmasıyla ilgili dikkat çeken yorum: Erdoğan'ın en büyük umudu masada yer bulmak" desc="ABD merkezli Bloomberg, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasını Türkiye açısından irdeleyen bir analize yer verdi. Yazıda, 'Erdoğan, Azerbaycan yüzünden kendini geri dönüşü zor bir durumun içine soktu. En büyük umudu Putin'in müzakere masasında kendisine de bir yer vermesi olacaktır' ifadeleri yer aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/29/iecrop/putin-erdogan-reuters-2_16_9_1601385911.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bloombergden-azerbaycan-ermenistan-catismasiyla-ilgili-dikkat-ceken-yorum-erdoganin-en-buyuk-umudu-masada-yer-bulmak-6059686/"]