Geçtiğimiz 27 Mart'ta corona virüsü taşıdığı tespit edilen İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneye kaldırıldı.

İngiltere Başbakanlık Ofisi Yetkilisi tarafından yapılan açıklamada Başbakan Johnson'ın corona virüsü semptomları devam ettiği için hastaneye kaldırıldığı belirtilerek, "Başbakan doktorunun tavsiyesi üzerine bu gece test için hastaneye kaldırıldı" ifadesi kullanıldı.

"BU BİR ÖNLEM ADIMIDIR"

Açıklamada, "Başbakanın virüs taşıdığı tespit edildikten itibaren geçen 10 gün içinde sürekli corona virüsü semptomları devam ettiği için bu bir önlem adımıdır" denildi.

Açıklamada Başbakan Johnson'ın İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanlarına teşekkür ettiği aktarılarak, "Başbakan, NHS personeline inanılmaz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve halkı hükümetin evde kalma, NHS'yi koruma ve hayat kurtarmaya yönelik tavsiyelerine uymaya devam etmesini istiyor" ifadeleri kullanıldı.

"HALA ATEŞİM VAR" DEMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz Cuma günü sosyal medya hesabı Twitter'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan İngiltere Başbakanı Johnson, "Kendimi daha iyi hissediyorum ve 7 günlük izolasyonumu yapmama rağmen ne yazık ki hala bir semptomum var, küçük bir semptom, hala ateşim var" ifadelerini kullanmıştı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, İNGİLİZ MEVKİDAŞINI ARADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, corona virüsü testi pozitif çıkan ve hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson için geçmiş olsun dileklerini iletti. (İHA)

[old_news_related_template title="Boris Johnson'ın hamile sevgilisi corona semptomları gösterdi" desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın hamile olan sevgilisi Carrie Symonds'un corona semptomları gösterdiği ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/04/iecrop/boris-reuters_16_9_1586022849.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/boris-johnsonin-hamile-kiz-arkadasi-corona-semptomlari-gosterdi-5725895/"]

[old_news_related_template title="Karantinadaki Boris Johnson'dan endişelendiren görüntü!" desc="Corona virüsüne yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, karantinaya girdikten sonra ilk kez kameralar karşısına çıktı. Johnson, sağlık çalışanlarına destek alkışına katıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/03/iecrop/boris-alkis-dha_16_9_1585905786.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/karantinadaki-boris-johnsondan-endiselendiren-goruntu-5722724/"]