İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, Ukrayna Uluslararası Havayolları'na ait 167 yolcu ve 9 mürettebat taşıyan Boeing 737 tipi uçağının İmam Humeyni Havalimanı'ndan kalktıktan sonra "teknik sorunlar" nedeniyle düştüğünü aktardı.

[caption id="attachment_5554975" align="alignnone" width="962"] FOTO: Daily Mail[/caption]

Reuters'ın haberine göre; uçağın, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran'dan havalandığı belirtildi. İran Sivil Havacılık Örgütü Sözcüsü Reza Jafarzadeh, devlet televizyonuna verdiği demeçte, kurtarma ekiplerinin uçağın düştüğü bölgeye gönderildiğini söyledi.

İran Acil Tıbbi Hizmetler Departmanı Başkanı Pirhüseyin Kolivand, uçağın alev aldığını ve sağ kurtulan olma ihtimalinin olmadığını duyurdu. Kolivand, "Yangın çok şiddetli. Kurtarma yapamıyoruz. Bölgede 22 ambulans, dört ambulans otobüs ve bir helikopterimi var" dedi.

[caption id="attachment_5555122" align="alignnone" width="1200"] FOTO: Reuters[/caption]

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise düşen uçakta 160'tan fazla yolcu ile mürettebat bulunduğunu söyledi. Reuters'a konuşan yetkili, kazadan kurtulan olmadığını açıkladı.

[caption id="attachment_5555105" align="alignnone" width="1200"] FOTO: Reuters[/caption]

Uçak, İran'ın Kasım Süleymani suikastı nedeniyle ABD'ye Irak'ta yaptığı misillemenin hemen ardından düştü.

[old_news_related_template title="DÜNYA SAVAŞIN EŞİĞİNDE! İran'dan ABD'ye misilleme! Amerikan üslerini vurdular" desc="İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'ye yönelik ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla gerçekleştirilen suikasta Tahran Yönetimi'nden misilleme geldi. İran, ABD'nin Irak'taki iki üssünü vurdu. Başkent Bağdat yakınlarındaki Ayn el Esad Hava Üssü ve Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki Amerikan üssü, İran saldırısının hedefi oldu. Hava saldırılarında herhangi bir kayıp yaşanıp yaşanmadığı henüz bilinmiyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/08/iecrop/fuze-1_16_9_1578455673.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-savasin-esiginde-abdden-irana-misilleme-amerikan-uslerini-vurdular-5554852/"]