Sibirya’daki Tomsk kentinden başkent Moskova’ya gitmek üzere uçakta olan Rus muhalefet lideri Aleksey Navalni, seyahat sırasında rahatsızlanmıştı.

44 yaşındaki Navalni’nin fenalaşması üzerine uçak acil iniş yapmış ve muhalif siyasetçi hastaneye kaldırılmıştı. Navalni’nin tedavisinden sorumlu ekibin başındaki doktor, son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

'EN İYİ DOKTORLAR GELDİ'

Dr. Alexander Murakhovsky, Navalni'de ufak bir ilerleme olsa da durumunun stabil olmadığını, bilincinin kapalı olduğunu söyledi.

Aleksey Navalny.


Navalni'nin tedavi için Almanya'ya götürülmesi girişimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Murakhovsky, başka bir hastaneye naklin hayati risk taşıdığını öne sürdü.

Dr. Murakhovsky, son durumla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Moskova'dan en iyi doktorların tedavi için geldiğini ifade eden Dr. Murakhovsky, bu konuda endişe edilecek bir durum olmadığını savundu.

Öte yandan Navalni'yi almak için Almanya'dan gönderilen ambulans uçağın için Tomsk şehrine ulaştığı öğrenildi.

Dr. Murakhovsky, muhalif siyasetçiye konulacak teşhisle ilgili beş ihtimal bulunduğunu ancak bunun iki gün içinde çıkacak test sonuçlarıyla netleşeceğini ifade etti. Dr. Murakhovsky, zehirlenme iddialarıyla ilgili yorum yapmaktan ise kaçındı.

'ZEHİR BULGUSU YOK'

Reuters'ın geçtiği bilgiye göre Başhekim yardımcısı Navalni'de zehirlenmeye ilişkin bir bulguya rastlanmadığını duyurdu. Navalni için tam teşhisin koyulduğu belirtilirken, bunun henüz açıklanamayacağı ifade edildi.