Çeyrek altın tüm zamanların en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Altın fiyatları yeni haftaya dolardaki artışın da etkisiyle yükselişle başladı. Gram altın 380 TL seviyesine çıkarken çeyrek altın fiyatı da 623 lirayı geçti.

[doviz_borsa_template dolar="1" euro="1" altin="1"][/doviz_borsa_template]

 

NALBANTLI: 362 SEVİYESİ ÖNEMLİ


Gedik Yatırım Algoritmik İşlemler Müdür Yardımcısı Gizmen Nalbantlı altın fiyatlarında yaşanan yükseliş hakkında sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

Hem dolar hem de ons altındaki yükseliş ile birlikte gram altının rekorlar kırmaya devam ettiğini belirten Nalbantlı, "Geçtiğimiz yıldan beri gramda 360 TL seviyelerinin görülebileceğini her yorumumda dile getiriyordum. Beklediğimden hızlı olduğunu söyleyebilirim. Sabah BDDK'dan gelen swap hamlesi ile tedirgin olan piyasalarda dolar 3.78'e kadar yükseldi. Ons ise cuma günü 1,696.65 dolar ile Aralık 2012'den beri en yüksek seviyesinden kapadı. Gramda 370-373 bölgesinden bir düzeltme gelebilir. İlk etapta 362 seviyesi önemli." dedi.


"330-350 ALIM İÇİN UYGUN SEVİYE"


Bu seviye kırılmadığı sürece bir sonraki yukarı harekette 400-410 bölgesinin görülebileceğini düşündüğünü belirten Gizmen Nalbantlı, "Ons ve dolarda sert bir düzeltme ihtimalinde ise 330-350 bölgesinin alım için uygun bir bölge olduğunu düşünüyorum. Kısaca görüşüm 400-410 bölgesinin görülmesi yönünde. Bir düzeltme yaparak görmesi daha sağlıklı olur. Ama yapmazsa 373 ve 377 üzeri hızlıca 400'e gidebilir." açıklamasında bulundu.

YILDIRIMTÜRK: ÇOK YÜKSEK LİKİDİTE VAR


İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Deneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk de konu hakkında sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

2008 krizinden sonra da piyasaya çok para sürüldüğünü hatırlatan Yıldırımtürk, "Bugün de benzer bir dönem yaşanıyor. Çok yüksek likidite var. Bu yüksekliğin getirdiği bir iyimserlik söz konusu. Böyle bir ortamda al-sat yapan fonlar var diye tahmin ediyorum." dedi.

"ONS ALTINDA 1.690 DOLAR AŞILIRSA 1.735 GÖRÜLEBİLİR"


Salgının ortaya çıktığı Çin'de hayatın yavaş yavaş normale dönmesinin verdiği iyimserlik ile altın, dolar, hisse senetlerinde yükseliş görüldüğünü belirten Yıldırımtürk, "Ancak bence bu sahte bir iyimserlik. Çünkü salgının ne kadar süreceği henüz belli değil. Ons altın fiyatında 1.690 seviyesi geçilemezse 1.610 dolara kadar gerileme olabilir. Ancak 1.690 seviyesinin üzerine çıkılırsa 1.700-1.735 seviyeleri görülebilir. Kısa vadeli düşüncem bu." açıklamasında bulundu.


YAZ AYLARINDA GERİLEYEBİLİR


Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ons alın fiyatının 1.400 dolar seviyelerine kadar çekilebileceğini belirten Yıldırımtürk, "2001 ve 2008 krizlerinde de gördük. Likidite için ilk altın satılıyor. Ben yine öyle olacağını düşünüyorum. Fakat uzun vadede altın tekrar yukarıya doğru hareket edecek." dedi.

"ORTA VE UZUN VADEDE YÜKSELECEKTİR"


İçeride ise dolar/TL paritesinde yaşanan sıkışık seyrin altın fiyatlarının yükselmesinde önemli bir etken olduğunu belirten Yıldırımtürk, "IMF Başkanı'nın Türkiye açıklaması sonrası dolarda sert bir düşüş yaşanmıştı. Eğer Türkiye IMF'den ekonomik yardım alırsa buna bağlı olarak dolarda yaşanan düşüş ile birlikte gram altın, 310 TL seviyesine çekilebilir. Ancak bu kesinlikle altın düşecek şeklinde algılanmasın. Bu seviyeler alım fırsatı olarak görülebilir. Çünkü orta ve uzun vadede altın yine yükselecektir." ifadelerini kullandı.

KALIN: GÜNDEMİMİZDE YOK


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı canlı yayında corona virüsü salgını sonrası ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle IMF’den yardım isteme konusunu değerlendirmişti. Kalın yaptığı açıklamada, “Gündemimizde yok. Yeni bir anlaşma yapma planında değiliz” ifadelerini kullanmıştı.

SERBEST PİYASADA ALTIN FİYATLARI


Serbest piyasada altın fiyatları ise şöyle oluştu: 24 ayar gram altın 367 lira, çeyrek altın 603 lira, yarım altın 1207 lira, tam altın 2366 liradan satılıyor.

[old_news_related_template title="Dolar ne kadar oldu?" desc="Küresel piyasaların büyük bir kısmının Paskalya Tatili'nde olduğu bugün iç piyasalar corona virüsüne karşı alınan önlem paketinin etkilerini izleyecek. IMF'nin 'Türkiye ile görüşüyoruz' açıklamasının ardından IMF seçeneğinin resmi ağızlar tarafından reddedilmesi ve bunun üzerine henüz dolar bulmak için Amerikan Merkez Bankası (Fed) ile anlaşılmamış olması 'Kur yükselirken Türkiye nereden uygun koşullarda dolar bulacak' sorusunu akıllara getiriyor. BDDK dün gece kurdaki artışı frenlemek için bir önlem daha aldı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/13/iecrop/shutterstock_1227346954_16_9_1586754018.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/dolar-ne-kadar-oldu-13-04-2020-5743922/"]