TCDD Genel Müdürlüğü’nün önceki gün yayınladığı 84 kişilik yeni görev ve yer değişikliği listesi tepkiye neden oldu. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, yapılan değişiklikleri Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, TCDD’de son dönemde 200 kişinin bankamatik memuru haline geldiğini savundu ve ‘’Kamuda liyakatsiz atamaların geçmişte nelere mal olduğunu Pamukova, Çorlu ve Ankara YHT tren kazasında gördük. Meslekte 25-30 yıl birikimi olan, demiryolculuğun temelinden kademe kademe gelen insanlar görevden alınarak, yerlerine mesleki yeterliliği bulunmayan kişiler getiriliyor’’ dedi.

 KIYIM VE SÜRGÜN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge de veren Çakırözer, “Bu kıyım ve sürgünler demiryolu güvenliğini olumsuz etkiler. Ulaştırma Bakanlığı’ndaki bürokratik kadrolara yapılan atamalarda AKP içindeki ‘ekipler savaşının’ etkileri gözleniyor. Önce İstanbullular gelmişti. Onlar gitti, şimdi karayolcular ve Trabzonlular var. Aynı iktidar içinde birbirinin kuyusunu kazan ekiplerin savaşında bedel ödeyen hep demiryolu emekçileri oluyor’’ açıklamasını yaptı.

KANSERE RAĞMEN

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ise görev yeri değişikliklerinde sendika ayrımı ve siyasi rövanş gözetildiğini savundu ve “Kanser hastası bir emekçi Diyarbakır’dan Malatya’ya, engelli çocuğu olan ve eşi kronik hasta olan bir başkası da Diyarbakır’dan Malatya’ya gönderildi.  Eşi felçli bir personel de  Zonguldak’tan Sivas’a atandı’’ dedi.

MEZBAHA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TRAFİK DAİRE BAŞKANLIĞI’NA...


CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TCDD’de Trafik Daire Başkanı olan Abdullah Özcanlı’ nın yerel seçimlere kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli olduğunu vurguladı. Hakverdi, ‘’Mezbaha Müdürlüğü’nde işe başlayıp, İstanbul Ulaşım A.Ş.’de devam ediyor, yerel seçimden sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem’e geçiyor. 52 gün sonra TCDD Trafik Daire Başkanı oluyor’’ diye konuştu.