Suudi Arabistan'ın Türkiye'den gelen ürünlere dönük başlattığı boykota, ülkenin en büyük fast food zinciri Herfy da katıldı. Şirket, artık "Türk burgeri" yerine "Yunan burgeri" satacağını duyurdu.

Şirketin Twitter hesabından Arapça olarak yapılan paylaşımda "#Türk_mallarını_boykot_kampanyası" etiketiyle "Büyük vatanımıza karşı görevimize inanarak şunları açıklıyoruz" dendi ve şu mesaj paylaşıldı:

"Açıklama:

Herfy şirketi, Türk mallarını boykota yönelik halk kampanyasına katılarak Türkiye'den gelen herhangi bir ürünü almamaya başlamış ve buna ek olarak Türk burgeri satışını durdurmuş, onun yerine bugünden itibaren Yunan burgeri sunmaya başlamıştır."


BOYKOTÇU ŞİRKETİN BAĞLI OLDUĞU GRUP, TÜRKİYE'DE YAĞ SEKTÖRÜNÜN LİDERİ


1981 yılında kurulan Herfy şirketi, 1998'den bu yana Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden biri olan Savola Group bünyesinde yer alıyor.

Türkiye'de "Savola Gıda" adıyla faaliyet gösteren şirket, Türkiye'de yenilebilir yağ sektörünün lideri konumunda. Savola Gıda'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, "Yudum ve Sırma markalı ayçiçeği, mısır, omega 3 ve kızartma yağlarının yanı sıra Egemden, Brillo, Cielo ve Afia markalı natürel sızma, natürel birinci ve organik zeytinyağları üretiyor."