NTV'de soruları yanıtlayan Bakan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

* Bodrum Kalesi A'dan Z'ye restore edildi. Surda yeni yerler keşfedildi, restorasyondan geçirdik. Haziran sonunda restorasyonu tamamlayıp ziyarete açacağız.

* Önceki tanıtımlar virüs sonrası çıkışımızı hızlandıracak. Yoğun turist gelen ülkelerdeki gelişmeleri izliyoruz. Haziran ortalarından sonra dış turizm trafiği başlar.

* Yeni kurallar için sertfikasyon programı başlattık. Sertifikasyon programı düzenli denetimi içeriyor. Denetim, eğitim, maske ve mesafe kurallarını içeriyor. İşletmelerin sertifikasyonu olup olmadığı görülebilecek. Denetimi içeren bu programa gönüllü işletmeler katılacak.

* Kurallara ilaveler de gelebilir, azaltmalar da olabilir. Haziran başında test merkezleri açılacak.

* Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar.

* Verilere göre yurt içi uçuşlar mayıs sonunda başlayabilir.

[old_news_related_template title="Validen corona ölümleriyle ilgili flaş bilgi: 28 hastanın 10'unda D vitamini eksikliği var!" desc="Corona virüsüne yakalanıp tedavisinin tamamlanmasının ardından sağlığına kavuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, kentte virüsten ölen 28 vatandaşın 10'unda D vitamini eksikliği olduğunu söyledi. Bilgin, 'Dolayısıyla D vitamini eksikliği Türk milletinde önemli bir sorun ve burada D vitamini alarak, güneşte çok çok duralım. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/16/iecrop/shutterstock_622691099_16_9_1589641890.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/validen-corona-olumleriyle-ilgili-flas-bilgi-28-hastanin-10unda-d-vitamini-eksikligi-var-5818680/"]