Son günlerde artan corona virüsü vakalarının sebeplerinden biri olarak gösterilen karantina altında olması gereken kişilerin toplum içine çıkmasını engellemek için yetkililer harekete geçti. 12 kentte karantina altında olması gerekirken sokakta, pazarda, lokantada, düğünde ya da seyahat ederken yakalanan kişiler KYK yurtlarına konularak gözetim altında tutulacak, masraflar da tahsil edilecek. Karara büyük destek gelirken uygulama bugün resmen başladı.

SİVAS

Sivas Valisi Salih Ayhan sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda kararı şöyle duyurdu:

* Pozitif olduğu halde evinde bulunmayan ve toplum sağlığını tehdit eden kişiler, KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerinin tamamlanması sağlanacaktır.

* Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek ve benzeri masraflarda kendilerinden tahsil edilecektir.

[custom_content title="10 GÜN YASAK ÇAĞRISI" desc="CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ülke genelinde artan vaka artışlarına dikkat çekerek salgının kontrolden çıktığını iddia etti. Erol, ”Alınacak en önemli tedbir Türkiye genelinde 10 gün süre ile sokağa çıkma yasağının ilan edilmesidir” dedi."]

SAKARYA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aldığımız ek tedbirler kapsamında, ilimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımız yurtlara alınarak, karantina sürelerinin buralarda tamamlanması sağlanacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaldırım, ayrıca vatandaşların yurtlarda kalma süresince oluşan masraflarının da ayrıca kendilerinden tahsil edileceği bilgisini verdi.

ÇANKIRI

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, "Kıymetli Çankırılılar, yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden korona virüs hastaları geri kalan karantina sürelerini valiliğimizce belirlenen öğrenci yurdunda tamamlayacaklardır" uyarısında bulundu.

AFYONKARAHİSAR


Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, evlerinde karantinaya uymayanları uyararak, "İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı, KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşan masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz" diye belirtti.

[custom_content title="İZMİR'DE ESNEK ÇALIŞMA" desc="İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte 14 Eylül'den itibaren esnek çalışma modeline geçileceğini bildirdi. Bu kapsamda kentte sağlık müdürlüğüne bağlı personel, kolluk kuvvetleri, AFAD'a bağlı personel, 112 Acil Çağrı merkezi müdürlüğü emrinde görevli personel ve mülki idari amirleri hariç olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı genelgeleri doğrultusunda hamile (24. hafta ile 32. hafta gebeliği bulunan) yasal süt izni kullananlar ve Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı gruplar idari izinli sayılacak."]

DÜZCE

Düzce Valisi Cevdet Atay toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapanların KYK yurtlarına alınacağını belirterek "Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşan masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz" açıklamasında bulundu.

KAYSERİ

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın testi pozitif olup karantina kararını ihlal edenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlattı. Vali Günaydın idari para cezası da uygulandığını belirterek "Bugünden itibaren bu kişiler yurtlara yerleştirilecek olup ücreti kendilerinden tahsil edilecektir" ifadelerine yer verdi.

ELAZIĞ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık kentteki corana virüsü (Covid-19) denetimlerine katıldı. Yırık "İzole haldeyken dışarı çıkan vatandaşımız olursa, tespiti halinde alınacak, yurtlara yerleştirilecek orada karantina sürecini geçirmesi sağlanacak. Orada yapmış olduğu tüm masraflar kendisinden de alınacak" dedi.

NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliği de karantina sürecinin tamamlamadan evden çıkanların yurtlara yerleştirileceği ve masraflarının da kendilerinden kesileceğini duyurdu.

KOCAELİ, NİĞDE, YOZGAT

Kocaeli, Yozgat ve Niğde'de de karantina kararına uymayanlar, yurtlara yerleştirilecek. Konaklama ve yemek gibi masraflar yurtlarda kalanlardan tahsil edilecek.

[caption id="attachment_6031414" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA/ Köksal Toptan Lisesi Nedret Keten Erkek Öğrenci Yurdu[/caption]

BARTIN'DA BAŞLADI

Bartın’da evde karantina kararına uymayan 12 kişi karantina yurdu olarak belirlenen Köksal Toptan Lisesi Nedret Keten Erkek Öğrenci yurdunda tecrit altına alındı. Ayrıca hakkında evde karantina kararı olup ev ortamı müsait olmayan 10 vatandaşta aynı yurtta misafir edilerek izolasyon sürelerini sorunsuz tamamladılar.

MARDİN'DE BİLEKLİK

Mardin'de ise corona virüsü hastalarına ve temaslılara hasta bilekliği takılması yönünde karar alındı.

Bilekliği çıkaranlara da para cezası verilecek.

[custom_content title="TÜRKİYE'DE SON DURUM" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 9 Eylül Çarşamba gününün tablosuna göre, son 24 saatte 55 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 6 bin 837 oldu. Bin 673 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı da 284 bin 943'e yükseldi."]

[old_news_related_template title="Bursa'da corona hastalarının karantinayı ihlal ettikleri ortaya çıktı" desc="Bursa Valiliği, evde izolasyona tabi tutulan Covid 19 tanılı ya da temaslısı bazı vatandaşların acil işlerini gerekçe göstererek evde izolasyon yükümlülüklerini yerine getirmediğini bu kişilerin, sosyal hayata katılarak halk sağlığını da riske attıklarını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/15/iecrop/bursa-corona-karantina-foto-sozcu_16_9_1597497412.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bursada-corona-hastalarinin-karantinayi-ihlal-ettikleri-ortaya-cikti-5989290/"]