Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Mardin Kızıltepe İlçe Başkanlığı, sosyal medyadan yayınladığı mesajda, aralarında AKP Mardin Kızıltepe Kadın Kolları Başkanı ve 13 AKP’linin partilerinden istifa ederek Gelecek Partisi'ne geçtiğini açıklamıştı. AKP Mardin Kadın Kolları İl Başkanı Esengül Aydın Sancar iddiayı yalandı.

Sancar, AKP Kızıltepe Kadın Kolları Başkanı'nın Emine Göktaş değil Emine Kılıç olduğunu ve görevinin başında olduğunu söyledi. Sancar, Emine Göktaş’ın da Gelecek Partisi'ne üye olmadığını öne sürdü.

Gelecek Partisi Mardin Kızıltepe ilçe Başkanlığı'nın Twitter paylaşımı.


ROZET İDDİASI

Sancar şunları söyledi:

* Ak Parti Kızıltepe Kadın Kolları Başkanı Emine Kılıç’tır. Emine Göktaş ise eski yönetim kurulu üyesidir. Bu haber sonrasında Kızıltepe’ye giderek ve o bayanla birebir görüşerek olayın detaylarını öğrendim.

* Bu arkadaşımız özel nedenlerinden dolayı yönetimde olamayacağını bizim ilçe başkanımıza bildirmiş. Ondan sonra eşinin arkadaşı olması nedeniyle bu bayana Gelecek Partisi'nden ‘gelin görüşelim’ diye bir davet göndermişler.

* Bu bayan arkadaşımızla eşiyle beraber gitmiş. Sonrasında arkadaşımız ve eşi müsaade isterken ilçe başkanı da hemen kalkıp bayan arkadaşımızın yakasına rozeti takıp fotoğraf çekmişler. Fotoğrafı da izinsiz bir şekilde kullanmışlar.

AKP Mardin İl Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar.


BELKİ ÜZMÜŞLERDİR

Sancar sözlerini şöyle bitirdi:

* O arkadaşımız o partiye üye olmamış tekliflerini kabul etmeyerek reddetmiş bunu çok açık bir dille size ifade ediyorum. Reddettikten sonra o insanların o fotoğrafı o şekilde kullanmaya da hakları yok.

* Bizim adımıza bir sıkıntı yok ama partimizin her üyesi benim için çok değerli ve çok kıymetlidir.

* Gönlü kırılmıştır, bilmeden istemeden belki üzmüşlerdir ama biz herkesin gönlünü almaya talibiz zaten.


AKP Kızıltepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kılıç.


İstifalarla ilgili SÖZCÜ'ye konuşan Gelecek Partisi Kızıltepe İlçe Başkanı Cesur Yücedağ, aralarında Kadın Kolları İlçe Başkanında olduğu 14 kişinin AKP'den istifa ederek Gelecek Partisi'ne geçtiğini açıklamıştı.