Şanlıurfa’nın Siverek ilçe Belediye Başkanı AKP’li Şehmus Aydın, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek belediye başkanlığı görevinden istifa etti.

Şanlıurfa Valiliği yetkililerinden de edinilen bilgiye göre AKP’li başkan Aydın’ın görevinden istifa ettiği doğrulandı.

Şehmus Aydın


İstifası sonrasında SÖZCÜ’ye konuşan Siverek Belediyesi CHP Grup sözcüsü Olkan Kırdar, AKP’li eski başkanın istifasının sağlık sorunları nedeniyle olmadığını AKP’li belediye meclis üyeleriyle yaşadıkları anlaşmazlıklardan kaynaklı olduğunu iddia etti.

“AKP'Lİ MECLİS ÜYELERİYLE SORUN YAŞADI"

AKP’li eski Siverek Belediye Başkanı Şehmus Aydın’ın AKP’li meclis üyelerinin beklentilerini karşılayamadığı için istifa etmek zorunda bırakıldığını belirten Siverek İlçe Belediyesi CHP Grup sözcüsü Olkan Kırtay, şunları söyledi;

*Sayın Şehmus Aydın’ın sağlık sorunları gerekçesiyle belediye başkanlığı görevinden istifası etmesi tamamen yalan. Bu istifa kararı sağlık sorunlarından dolayı değil.

*Siverek Belediyesinde son bir ay içerisinde üç tane olay yaşandı. Biz CHP belediye meclis üyeleri olarak kendi sosyal medya hesaplarımızda paylaşımlarını yapmıştık.

*Bu istifa tamamıyla AK Parti'li belediye meclis üyelerinin yüksek beklentilerinin Belediye Başkanı Şehmus Aydın’ın bu beklentileri karşılayamamasından ve birbirlerine yaşadıkları sorunlardan dolayı böyle bir istifa geldi.

“DAHA KÖTÜ DURUMLAR OLACAKTI”

AKP’li meclis üyeleri arasında gruplaşmalar olduğunu belirten Kırtay, şunları söyledi;

*Partili meclis üyelerinden kimse istediği payı alamadığı için belediye başkanının üstüne herkes gitti bundan dolayı da belediye başkanı istifa etti. Belediye Başkanının herhangi bir sağlık problemi yoktu.

*Bütün sebep sadece kendi grubundaki arkadaşlara pay verememesi ya da pay vermek istememesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Eğer belediye başkanı istifasını vermeseydi yarın daha da kötü durumlar olacaktı.

*Çünkü bir kere yol açılmıştı artık bir yerden darbe gelirse üst üste darbeler gelir. AK Parti’nin içerisinde olan bazı arkadaşlar da kendi köylerine seçimden 2 yıl geçmesine rağmen hiçbir hizmet götüremedikleri için kendi aralarında bazı problemler ve gruplaşmalar oluşmuştu.