AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer, sosyal medyadan ‘Covid-19 test kiti ön siparişi alınır’ paylaşımı yaparak bir skandala imza attı. Baba-oğul Tamer, SÖZCÜ’ye konuştu.

Namık Tamer, Whatsapp ‘durum’ bölümünden “Covid-19 rapid test için ön sipariş alınır. Lütfen iletişime geçiniz” yazan bir ilaç fotoğrafı paylaştı. Skandala imza atan 25 yaşındaki Namık Tamer daha sonra özür diledi ve SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

“Bu paylaşımı yanlışlıkla yaptım. Benim böyle bir ticaretim yok, beni tanıyanlar da bunu bilir. Bu konuda hiç bir alış-verişim olmadı. Böyle bir duruma sebebiyet verdiğim için herkesten özür diliyorum.”

BABA TAMER: ÇOK YANLIŞ!

Baba, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de skandal paylaşıma tepki gösterdi. Yapılan paylaşımın yanlış olduğunu belirten Tamer, SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

* Bu paylaşımdan son derece üzüntü duydum. Ülkemizin içinde bulunduğu pandemiden kurtulmak üzere herkes yek vücut mücadele ederken, oğlum tarafından gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan bir paylaşım yapılmış.

* Ben öncelikle bir hekimim ve covid-19 salgının ne denli tehlikeli ve ölümcül olduğunu biliyorum. Bu konuda bir tebessüme dahi yol açabilecek söylemde bulunulmasını tasvip etmem.

* Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek söylemlerden kaçınılmalı. Aksi yönde hareket eden de kim olursa olsun kanunlar önünde sorumluluğunu üstlenmesi gerekir.

* Ne şahsımın ne oğlumun ne de Tamer ailesinden herhangi birinin test kitlerinin satışı, aracılığı konusunda hiçbir faaliyeti yoktur.

[old_news_related_template title="Skandal iddia: AKP'li vekilin oğlu corona test kitleri siparişi alıyor" desc="Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz'ın, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer ile ilgili paylaşımı sosyal medyada tartışma konusu oldu. Özkiraz, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer'in corona virüsü test kitlerini para ile sattığını iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/28/iecrop/akp-taner-iha_16_9_1585408007.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/skandal-iddia-akpli-vekilin-oglu-corona-test-kitleri-siparisi-aliyor-5709917/"]

[old_news_related_template title="Ethem Sancak'ın yeğeninin corona testi videosuna tepki yağdı! Bakan Koca'dan açıklama geldi" desc="Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın evine 125 adet corona virüs testi aldığı ileri sürüldü. Sosyal medyada yer alan videoya büyük tepki yağdı. Sancak, kitleri kendisinin satın aldığını söyleyerek fatura paylaştı. Yaşanan bu gelişme sonrası Bakan Koca'ya 'kişiye özel corona testi mi satılıyor?' sorusu yöneltildi. Koca, durumu tasvip etmediklerini ve gereğinin yapılacağını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/27/iecrop/test-880_16_9_1585334272.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ethem-sancakin-yegeninin-corona-testi-videosuna-tepki-yagdi-bakan-kocadan-aciklama-geldi-5708277/"]