Karaman'ın Ermenek ilçesinde çalıştıkları maden ocağında maaş ve tazminatlarını alamadıkları için eylem başlatan madencilerin mücadelesi sürüyor.

Karaman Valiliği tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle bugün Ermenek’ten, Ankara’ya yürümek isteyen maden işçilerine polis ve Jandarma müdahale etti. Jandarma ve polisin sert müdahalesi sonucu birçok işçi yaralandı.

"20'YE YAKIN ARKADAŞIMIZ GÖZALTINA ALINDI"

Yaşananları SÖZCÜ’ye anlatan Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin, şunları söyledi: “Bu gün eylemimizin 87’inci gününeyiz. 16 Kasım tarihinde bize sorunlarımızın çözüleceği sözü verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Karaman Valiliği’ne sorunlarımızın çözülmesine ilişkin talimat verdi. Ama Karaman Valiliği bize verilen sözleri hala yerine getirmedi. İşçilerin maaş ve tazminatını ödemeyen maden sahipleri müzakere masasına oturmadı. Biz de bu yüzden bugün tekrar Ankara’ya yürümek istedik. Polis ve jandarmanın sert müdahalesi sonucu benimle birlikte birçok arkadaşımız yaralandı.  Şu an benle birlikte 20’ye yakın arkadaşımız da gözaltına alındı. Bu gözaltılar bizi yıldıramayacak. Haklarımız ödenene kadar mücadelemize devam edeceğiz”



ANKARA'YA YÜRÜMEK İSTEYEN MADENCİLERE JANDARMA MÜDAHALE ETMİŞTİ 

Ermenekli maden işçileri, 12 Ekim tarihinde de  Ankara'ya yürümek istemiş ve jandarma engeli ile karşılaşmıştı. Jandarmanın sert müdahalesi sonucu 3 maden işçisi yaralanırken, 1 maden işçisi de gözaltına alınmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından işçilerin yetkililer ile görüşmesi sonucu sorunlarının çözüleceği sözü verilmişti.

[old_news_related_template title="Soylu söz verdi, madenciler eylemlerini durdurdu" desc="Manisa’da 36 gündür direnen tazminat mağduru Somalı madenciler, son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan toplantıdan çıkan olumlu sonuç sonrasında eylemlerini durdurdu. Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal, İçişleri Bakanı Soylu’dan tazminatların 15 Ocak tarihine kadar madencilerin hesabına yatacağının sözünü aldıklarını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/17/iecrop/madenci-soma-sha_16_9_1605611808.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/soylu-soz-verdi-madenciler-eylemlerini-durdurdu-6129117/"]

[old_news_related_template title="Ermenekli madenciler, haklarını ödemeyen patronun kaçak kömür kamyonunu yakalattı" desc="Karaman Ermenek’te çalıştıkları maden ocağında aylardır maaş ve tazminatları ödenmediği için eylemleri devam eden maden işçileri, kaçak yollarla kömür satışı yapan patronlarının kamyonlarını yakalattı. Jandarmanın suçüstü yaptığı operasyonda kömürlere el konuldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/18/iecrop/madenci-_16_9_1605736555.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ermenekli-madenciler-haklarini-odemeyen-patronun-kacak-komur-kamyonunu-yakalatti-6131354/"]