Bekçilere polis yetkisi veren kanun teklifi ve “sıvazlama” maddesi TBMM’de tartışmalara yol açtı.

CHP Milletvekili Ali Öztunç, “Ne demek sıvazlama. Bir genç kızımızı ortaokul mezunu bekçi çevirdi, sıvazlamayı nasıl yapacak, beton mu sıvazlıyor” dedi. İYİ Partili Mehmet Çulhaoğlu da, “Hanımınızla bir yere gidiyorsunuz, sizi durduruyorlar, bekçi erkek, hanımefendiyi nasıl sıvazlayacak?’’ diye sordu.

Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç de “Sıvazlama’’ ifadesinin doğru olmadığını ve madde gerekçesinden çıkarılacağını açıkladı.

[old_news_related_template title="Nasıl bekçi olunur? Bekçi alımı şartları neler?" desc="Sokaklarda güvenliği ve asayişi sağlamak için İçişleri Bakanlığı düzenli aralıklarla bekçi alımı yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Polis Akademisi tarafından düzenlenen sınavlarla alınacak olan yeni bekçi adaylarının hangi şartları taşıması gerekiyor? İşte kimler bekçi olabilir sorusunun cevabı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/30/iecrop/bekci-iha_16_9_1580362827.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/nasil-bekci-olunur-bekci-alimi-sartlari-neler-5596513/"]