Dün gece sokağa çıkan her pozitif vakanın en az 5-6 kişiye virüs bulaştırdığını belirten Prof.Dr. Ateş Kara, Sözcü TV'den Turgut Erat'a konuştu.

EV İÇİNDE MASKE TAKALIM

Sosyal medya hesaplarından da uyarılarda bulunan Prof.Dr. Ateş Kara 'Dün akşam keşke dışarı çıkmasaydık, ancak eşimiz, dostumuz, çok farklı nedenlerle dışarı çıktı, bu virüsün yayılımına sebep olabilir. Dün akşam dışarı çıktıysak lütfen 14 gün evde izole olalım, ortak alanlarda ev içinde maske takalım' dedi.

SİGARAYI BIRAKIN

Virüs nedeniyle sık sık 'sigarayı bırakın' çağrısı yapan Prof.Dr. Ateş Kara sigaranın hem salgın sürecinde, hem de çocuklar ve bebekler üzerindeki etkisini de anlattı.

[old_news_related_template title="Bravo size! Şimdi virüsü kapmayan da kapacak" desc="Dünyayı cehenneme çeviren corona virüsü salgını dün itibarıyla Türkiye'de 1006 can aldı. Saatler 22.00'yi gösterirken 31 kentte 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağı duyan vatandaşlar, market, fırın, benzinlik ve ATM'lere akın etti. Maskesiz ve eldivensiz sokağa çıkarak ekmek kuyruğa girenlerin, market sırasında tekme-tokat birbirine saldıranların görüntüleri 'yok artık' dedirtti. Vaka sayısının 8 Nisan'dan beri her gün 4 binin üzerinde arttığı Türkiye'de dün akşam yüz binlerce insan, sosyal mesafe kuralını ezip geçerek, salgının yayılım hızının tavan yapması için tüm koşulları oluşturdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/10/iecrop/corona-sozcu-2_16_9_1586546945.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/31-ilde-48-saatlik-sokaga-cikma-yasagi-sonrasi-metrelerce-ekmek-alma-kuyrugu-olustu-5740110/"]