Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yakın zamanda kapalı alanlarda düğün yapılmasının mümkün görünmediğini belirtti.

Özlü, şöyle konuştu:

* Geldiğimiz nokta itibarıyla eskiden olduğu gibi kapalı mekanlarda, kalabalık, sosyal mesafeyi koruyamadan düğün yapma olasılığı pek yok.

* Yakın zamanda da böyle bir noktaya gelebileceğimizi düşünmüyorum. Ancak düğünleri yine yapabiliriz.

''AÇIK HAVADA DÜĞÜN YAPILABİLİR''

Geleneksel düğün anlayışından vazgeçilmesi gerektiğini belirten Özlü, şu öneride bulundu:

* Yeni formatlar geliştirmemiz lazım. Açık düğün yapılabilir. Bunun için belediyeler belli yerler ayırabilir. Organizasyon şirketleri açık havadaki düğünlerle ilgili yeni formatlar geliştirebilir.

* Düğünün nasıl olacağı, girişte çıkışta, düğün sırasında, tebrik sırasında, hediyeleşme, takı gibi işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda gelecek misafirlere davetiye ile bilgilendirme yapılabilir.

* Bu şekilde kalabalık önlenebilir. Bunu yapabiliriz. Yani sosyal mesafeyi koruyarak, maskemizi takarak, hijyene dikkat ederek açık havada düğünlerin yapılabileceğine inanıyorum.

[old_news_related_template title="İBB Bilimsel Danışma Kurulu ikinci dalga için tarih verdi!" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilimsel Danışma Kurulu, corona virüsü salgınında gelinen noktayı ve normalleşme sürecinde alınacak tedbirleri masaya yatırdı ve ''Süreç terse dönebilir'' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/01/iecrop/fotoiha_16_9_1590991227.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibb-bilimsel-danisma-kurulu-ikinci-dalga-icin-tarih-verdi-5847797/"]