CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Elazığ ziyaretinin ardından tatile gitmesine ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

* İmamoğlu'nun eylemlerinin, söylemlerinin dikkatle takip edilmesinden son derece memnunum. İkincisi, ben İmamoğlu’nun bir yerel yönetici olarak, 16 milyon İstanbullunun Başkanı olarak Elâzığ, Malatya’da depremle ilgili olarak bölge halkına yaşatılanlara, deprem şehitlerimize karşı görevini yerine getirdiği kanaatini taşıyorum.

* Bir baba olarak da çocuklarına karşı görevini yerine getirmek için, çocuklarının arzusu üzerine bir iki günlük Erzurum ziyaretini yanlış bulmuyoruz, kayak yapmış, kaymıştır. Baba olarak gözüne baka baka çocuklarının gidemeyiz demesi doğru olmazdı.

* Depremle ilgili, görev ve sorumluluklarını yerine getirmiştir. Aynı şekilde çocuklarına karşı da yerine getirmesini büyütmek doğru olmaz.

[old_news_related_template title="Meral Akşener'den İmamoğlu'nun kayak tatiliyle ilgili açıklama!" desc="İzmir’in çeşitli ilçelerine ziyaretler gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem bölgesini ziyaret ettikten sonra Erzurum Palandöken'de kayağa gitmesine ilişkin, 'O tür konuların kararını seçmen verir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/31/iecrop/meral-aksener-iha_16_9_1580479757.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/meral-aksenerden-imamoglunun-kayak-tatiliyle-ilgili-aciklama-5599996/"]

"SİYASET KENDİNİ YENİLEYEN BİR MEKANİZMADIR"

İmamoğlu'nun ‘Yeni nesil siyasetçiyim’ açıklamasına yönelik ise Altay, “Siyaset kendini yenileyen bir mekanizmadır. İnsanların siyaset yapma tarzları bakımından da siyasete farklı nefes getirecek anlayışları getirmelerini de olumlu buluyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem vergileri ile ilgili açıklamasına yönelik Altay, şöyle konuştu:

* Erdoğan’ın yapması gereken bir şey var; internet sitesine nereye ne yapıldıysa kalem kalem yazacak. Burada şunları yaptık, şuradan para geldi, kalem kalem yapmakta ne zarar var.

* Koskoca bütçe yaparken bir otomobili bütçeye yazıyorsun, devlet kesesinden nereye ne harcadığını ben bilmiyorum, ben bilmek istiyorum. Ben bütçe yapıyorum. Parmağımı kaldırdım, bütçe yapan olarak hükümete verdiğim 1 trilyon 80 milyonun nereye harcandığını öğrenebilmem lazım. (İHA)

[old_news_related_template title="İmamoğlu: 'İstanbul, 'Milyonlarca insanım işsiz' diyorsa, Anadolu yandı demektir'" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediyesi ziyaretinin ardından ilçede saha incelemelerinde bulundu. İzzetpaşa'da faaliyete geçecek olan Bölgesel İstihdam Ofisi'ni gezen İmamoğlu, 'Şu an yaşanan en canlı sorun işsizlik; nereye gidersek gidelim. Erzurum'da dün birkaç saat esnaf gezdim. Erzurum'daki 100 insanın 70'i, iş soruyor bana. İBB Başkanı'na oradaki insan, işsizlik derdini anlatıyor. İstanbul, 'Milyonlarca insanım işsiz' diyorsa, Anadolu yandı demektir' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/31/iecrop/resimid_105558631_10555863_16_9_1580468316.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglu-istanbul-milyonlarca-insanim-issiz-diyorsa-anadolu-yandi-demektir-5599618/"]