İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon, Tekirdağ, Zonguldak ve Kırklareli'nde 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 67’ye yükseldi. Türkiye’de art arda meydana gelen sahte içki kaynaklı ölüm haberlerinin ardından CHP harekete geçti.

 ‘SAHTE İÇKİYE BAĞLI ÖLÜMLERİ’ ARAŞTIRMA HEYETİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla ‘sahte içkiye bağlı ölümleri’ araştırma heyeti kuruldu.  Heyette CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Mahir Polat, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yer aldı.

SAHTE İÇKİ MAĞDURLARIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Sahte içkiye bağlı ölümleri ve sahte içkinin boyutlarını araştıran heyet, Türkiye’de ölümlerin yaşandığı şehirleri ziyaret etti. Heyet, sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerini ve kalıcı sağlık sorunu yaşayan kişileri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

RAPOR OLUŞTURULARAK KAMUOYUNA SUNULACAK

Şu ana kadar Kırıkkale ve İzmir’de görüşmeler yapan heyet, önümüzdeki günlerde incelemelerini tamamlamasının ardından vatandaşları sahte içkiye iten nedenleri ve yaşanan mağduriyetleri rapor haline getirerek kamuoyuna sunacak.

[old_news_related_template title="Sahte içki koronayı solladı" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/17/iecrop/nedim-turkmen-1_16_9_1602973966.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/nedim-turkmen/sahte-icki-koronayi-solladi-6085909/"]

 

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan'dan sahte içki uyarıları" desc="Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmi İlhan, evde yapılan alkollü içkiler ile ilgili önemli uyarılar yaptı. Prof. Dr. İlhan, 'Alkollü içki üretiminde etil alkol de metil alkol de kullanılabilir. Eğer rutin ticarette kullanılan etil alkol kullanılıyorsa burada da dozlama yapmak zor olacağından yüksek dozdan dolayı insanlar hayatını kaybedebilirler. O yüzden vatandaşlarımızın kendi alkollü içeceklerini üretmelerinin çok doğru olmadığını düşünüyorum' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/15/iecrop/sahte-icki-shutter_16_9_1602756682.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bilim-kurulu-uyesi-prof-dr-ilhandan-sahte-icki-uyarilari-6082317/"]