'Bin günde Memleket Hareketi' gezileri kapsamında Türkiye’yi dolaşan, Gümüşhane'de vatandaş ve esnafla konuşan İnce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin askıda ekmek kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“DESTEKLEDİĞİ HÜKÜMET TÜRKİYE’NİN UÇTUĞUNU SÖYLÜYOR”

Bahçeli’nin açıklamasını doğru bulduğunu ifade eden İnce, “Bu ülkede ekmeğe muhtaç çok insan var. Yaptığı iş doğrudur. Pekçok belediyemiz de bunu yapıyor. Ekmeksiz kalmasın insanlarımız. Fazla alabilenler alsın, yardımcı olalım hep birlikte. Doğru buluyorum ama sayın Bahçeli’ye de bir hatırlatma yapmak istiyorum; desteklediği hükümet Türkiye’nin uçtuğunu söylüyor. Sayın Bahçeli ise ekmeğe muhtaç insanlar olduğunu söylüyor. Bir karar versin. Türkiye uçuyor mu, ekmeğe muhtaç mı? Bunun kararını verirse çok daha iyi olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

[caption id="attachment_6084456" align="alignnone" width="1200"] FOTO: SÖZCÜ[/caption]

“İYİ DEĞİLİZ”

İnce “nasılsın” diye sorduğu vatandaştan “iyi değiliz” yanıtını aldı. Vatandaş, “Hep yalan dolan. 1572 lira emekli maaşı alıyorum. Üç çocuğum var” diye dert yandı.

“20 MİLYON ÇALIŞIP 90 MİLYONA BAKAMAZ”

İnce, ziyaretlerinin 40’ıncı gününde ülkenin genel değerlendirmesini yaptı. “Birinci sorun yoksulluk ve işsizlik. Türkiye’de 20 milyon çalışıyor. Türkiye’nin nüfusu 83 milyon değil 90 milyondur. Türkiye’de yedi milyon da mülteci var. 20 milyon çalışıp 90 milyona bakamaz. Türkiye’de çalışanlar ve çalışamayalar olarak bakıldığında çalışamayanlar çalışanlardan daha fazla. İkinci gördüğümüz sorun ise eğitimdir. Hastalık bitmedi, okulları açıyoruz dediler, eğitim fakültelerinden mezun olan çocuklarımız işsiz, okullarda öğretmen yok, öğretmenlere iş yok. Öğretmenle okulu buluşturamadık. Türkiye’de altı milyon gencimiz şu an ne işte, ne okulda, ne kursta... Kayıp bir neslimiz var” dedi.

[old_news_related_template title="Bahçeli 'askıda ekmek' kampanyası başlattı" desc="*MHP, ekmek fiyatlarındaki artışa tepki olarak askıda ekmek kampanyası başlattı. MHP Lideri Bahçeli, 'Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Komşusu açken tok yatan bizden değildir' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/16/iecrop/devlet-bahceli-aa_16_9_1536419812_16_9_1602838598.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bahceli-askida-ekmek-kampanyasi-baslatti-6083848/"]