Yazar Musa Dinç tarafından yazılan "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabında yer alan ve hayvanlar arasında geçen 'tecavüz, taciz' hikayeleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Twitter'da "GülveDüşünkitabıkaldırılsın" etiketi Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşti.

Gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Musa Dinç özür dileyerek kitapların imha edildiğini belirtti.



MEB: BAKANLIĞIMIZIN YAYIN ALANINDA DEĞİLDİR

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Bugün medyaya yansıyan söz konusu 'hikaye kitabı' üzerinden Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialar üzerine bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

* Millî Eğitim Bakanlığı yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, 'hikaye kitabı' kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir.

"İNCELEMEYE ALINMIŞTIR"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada sosyal medyada ve bazı basın organlarında "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabında yer alan kabul edilemez ifadeler ile ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

* Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, konuyu 26.08.2020 tarihi itibariyle Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nda resen incelemeye almıştır. Kitabın içeriğinin çocuklarımızın psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiş ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde karar ivedi bir şekilde alınmıştır.

Çocukların yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapının korunmasının öncelikleri olduğu kaydedilen açıklamada, Bakanlık olarak çocukların ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadeleye devam edileceği belirtildi.

YAYINEVİ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÖLDÜRÜR


Tecavüz söylemleri barındıran 'Gül ve Düşün' çocuk kitabını basan Arı Sanat Yayınevi açıklama yayımladı. Bahsi geçen kitabın editörlüğünün yine yazar tarafından yapıldığını belirten yayınevi, kitabın 2019'da satışa ve dağıtıma kapatıldığını bildirdi. Açıklamada "Yayın çizgimiz dışında bir yayın olup hataen çıkmış ve sonra da satışa kapatılmıştır" denildi.

Öte yandan yayınevinin resmi sosyal medya hesaplarında İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili paylaşımları dikkat çekti. Yayınevi, 'Aile yapımızı yok etme projesi olan' diye nitelendirdiği İstanbul Sözleşmesi için 'Feshedilsin' çağrısı yaptı.



Yayınevi bir başka paylaşımında ise, "Feminist kadın dernekleri İstanbul Sözleşmesi Yaşatır diye etkinlik yapıyor oysa sözleşmeden sonra kadın cinayetleri senede 100'den 500'e çıktı. Evinden atılan aşağılanan erkekler şiddete meylediyor ki cinayetler arttı. 'İstanbul Sözleşmesi Öldürür'" ifadelerine yer verdi. (İHA, DHA)




[old_news_related_template title="DSÖ'den 12 yaşından büyük çocuklara maske takma tavsiyesi" desc="Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) corona virüsüne karşı 12 yaşından büyük olan çocukların da maske kullanması gerektiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/22/iecrop/cocvuk-maske-reuters_16_9_1598122484.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/dsoden-12-yasindan-buyuk-cocuklara-maske-takma-tavsiyesi-6001833/"]