İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler salgındaki durumun ciddiyetini ortaya koydu. Covid-19 testi yaptırmak isteyen vatandaşların metrelerce kuyruk oluşturduğu görüldü.

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Sıkıntı büyük... Haydi usanmadan bıkmadan maske-mesafe-hijyen(temizlik)” notunu düştü.



“COVİD’Lİ HASTALAR HASTANE HASTANE DOLAŞIP YER ARIYOR”

Corona virüsü yenen Akademik Solunum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu da, “İstanbul’da durum çok sıkıntılı” diyerek vatandaşları uyardı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tutluoğlu, “Covid’li hastalar hastane hastane dolaşıp yer arıyorlar. Özel hastanelerde bile yatış sıraları olmaya başladı. Solunum yetmezliğinde doktor, bir arkadaşımıza 24 saattir yatak ayarlanamadı. Yoğun Bakım yatağı da çok zorlanarak bulunabiliyor” ifadelerine yer verdi.



HASTANEDEN AÇIKLAMA

Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi Başhekimliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Bugün sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında hastanemizde COVID-19 test kuyruğu olduğuna ilişkin görüntü ve haberler yer almıştır.

* Hastanemizde COVID-19 test numuneleri Acil Servis içinde ve iyi havalanma sağlaması amacıyla dış kapıya yakın konumda bulunan özel bir mekanda alınmaktadır.

* Bu alanda günlük 4000-5000 arasında numune alınarak çalışılmakta ve ciddi bir sorun yaşanmamaktadır. Ancak bugün (13.11.2020) öğle saatlerinde, hastanemizde muayene olan hastalara ilave olarak havaalanından test talebiyle gelen yaklaşık 100 kişinin de aynı anda test için başvuru yapması neticesinde geçici bir yoğunluk yaşanmış ve sıra oluşmuştur.

* Kısa sürede talebe cevap verilerek yoğunluk giderilmiş ve alınan numunelerin testleri çalışılarak sonuçları kendilerine iletilmiştir. Personelimiz, hastalarımızın ihtiyacına cevap verme konusunda özveriyle çalışmaktadır. Hastanemizde bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da kesintisiz olarak hizmet verilmeye devam edilmektedir.

[old_news_related_template title="Corona aşısını bulan Şahin: Biz siyaset yapmıyoruz! Aşı virüsün başını ezecek" desc="Corona virüsü aşısı geliştiren BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, İngiliz basınına yeni detaylar verdi. Aşının zamanlamasıyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerini eleştiren Şahin, 'Biz siyaset yapmıyoruz. Aşı virüsün başını ezecek' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/13/iecrop/resimid_122477401_12247740_16_9_1605092757-880x495-1_16_9_1605243189.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-asisini-bulan-sahin-virusun-basini-ezerek-pandemiyi-bitirecek-6123336/"]

[old_news_related_template title="'Corona aşısı bulundu' Peki ya sonra?" desc="Corona virüsü ile ilgili bilimsel çalışmalar arasında, BioNtech'in geliştirdiği aşı tüm gözleri üzerine çekti ve bilim dünyasında heyecan verici bir gelişme olarak yorumlandı. Peki bundan sonraki süreçte neler olacak? Aşının etkinliğinin belirlenmesi ile birlikte onay alındıktan sonra, dağıtımı için en az 1-2 yıllık bir sürece ihtiyaç olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu sürece kadar önlem almaya devam edileceğinin yani 'normal hayata' dönmek için sabretmek gerektiğinin altını çiziyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/12/iecrop/covid-19-asi-shutter_16_9_1605171162.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-asisi-bulundu-peki-ya-sonra-6122134/"]