İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekim ayıda Paris ziyareti sırasında Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile imzaladığı iyi niyet mektubu kapsamında işbirliği yapmak üzere protokol imzalanması konusu yasa gereği İBB Meclisi’ne geldi.

Ve İBB ile Paris Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalanması teklifi İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında AKP grubunun oyları ile reddedildi.

Protokole ilişkin komisyon raporunun oylanması öncesinde söz alan Hukuk Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Muhammet Kaynar, Fransa’nın Türkiye aleyhine tavrı, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yasa çalışması, Barış Planı Harekatına karşı tavrı, Türkiye’nin Libya’daki faaliyetleri aleyhine çalışmaları nedeniyle protesto için ret oyu kullandıklarını söyledi.

CHP’li Hukuk Komisyonu Üyesi Ülkü Sakalar da işbirliğinin hükümetler arası olmadığını, Türkiye’nin dış politikası ile ilgisinin de bulunmadığını, belediyeler arası bir işbirliği olduğunu vurgulayarak “Kaldı ki hükümetin zikzaklar çizen dış politikasına göre hareket edersek hiçbir ülke ile hiçbir şeye imza atamayız. Hatta hiçbir ülkeye gidemeyiz” dedi.

İYİ Partili Meclis Üyesi Suat Sarı da “O zaman PKK’ya yardım eden ABD ile de ilişkilerimizi kesmemiz gerek” eleştirisini yöneltti.

"ZAYTUNG HABERİ GİBİ BİR DURUM"

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

*Muhammet Kaynar, Türkiye’yi Fransa ile diplomatik krize sürüklüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan bilgi aldılar mı bilmiyorum ama Zaytung haberi gibi bir durumla karşı karşıyayız.

*Paris gazeteleri yarın ‘ İBB, Paris Belediyesi ile işbirliğini reddetti’ başlıkları ile çıkacaklar. Türkiye, Fransa ile tüm ekonomik, siyasi ilişkilerini sürdürüyor.

*Merkezi hükümetimiz, cumhurbaşkanımız bir karar alırsa arkasında dururuz. FETÖ elebaşısı da ABD’de de yaşıyor, o zaman Amerika ile de ilişkilerimizi keselim.

[old_news_related_template title="İBB Meclisi'nden Tarkan kararı!" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Şubat ayı toplantılarının ikincisi yapıldı. Toplam 179 komisyon raporu ve gündem dışı konuşmalarla geç saatlere kadar devam eden toplantıya, yeni seçilen İBB Meclisi 1. Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul başkanlık etti. Tarkan'ın Bayrampaşa'daki arazisiyle ilgili 7'nci kez İBB Meclisi'ne gelen imar dosyası reddedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/13/iecrop/tarkan-iha_16_9_1581619140.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibb-meclisinden-tarkan-karari-5623852/"]

[old_news_related_template title="İBB yargı sürecini başlattı! Kanal İstanbul ÇED Raporu'nun iptali için dava açıldı" desc="İBB avukatları, Kanal İstanbul’un hayata geçirilmesi halinde, telafisi mümkün olmayan zararların doğacağı gerekçesiyle, yürütmeyi durdurma ve iptal talebiyle bugün İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/13/iecrop/kanal-istanbul-iha_16_9_1581609406.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibb-yargi-surecini-baslatti-kanal-istanbul-ced-raporunun-iptali-icin-dava-acildi-5623550/"]