Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" açıklamasının yankıları sürüyor. CHP'li Muharrem İnce, twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarını eleştiren açıklamalarda bulundu.

BANA 'KEL' DİYEBİLİRSİNİZ

* Sosyal medyada beni takip etmeyebilirsiniz, engelleyebilirsiniz, sessize alabilirsiniz, yazdıklarımı, görüşlerimi eleştirebilirsiniz, dislike edebilirsiniz, #oymoyyok diyebilirsiniz, kel diyebilirsiniz, 'bıyıksız' diyebilirsiniz.

NEFRET DİLİYLE SİYASET YAPILMAZ

* Ama hakaret ve küfür etmeyin, bana da etmeyin, rakiplerimize de etmeyin, birbirinize de etmeyin. Küfür ve hakaretle, nefret diliyle siyaset yapılmaz, siyasal propaganda yapılmaz.

*  Bizim sosyal medyadan başka kendimizi ifade edebileceğimiz mecra kalmadı, Gazeteler, Televizyonlar Hükümetin kontrolüne geçti. Beni davet edip "Stüdyoda bekle, biz AK Parti Genel Başkanına bağlanacağız" diyen, demek zorunda bırakılan televizyonlar var artık.

GENÇLERE HİTAP ETMİYOR

* Saygınlığını yitirmiş, reytingi ve tirajı düşmüş plaza medyası iktidarı kesmiyor, çünkü etki gücü zayıfladı, gençlere hitap etmiyor. Bu nedenle sosyal medya düzenlemesinden, sosyal medyayı zapturapt altına almaktan söz ediyor. Yapabilir mi? İstediği sonucu alamaz ama deneyecek.

İKTİDAR APARATLARINA DÖNÜŞTÜLER

Sosyal medyayı kamu bankasından verdirdiği krediyle kontrolüne aldığı medya kuruluşları gibi zannediyor. Öyle değil. Kamu bankasının verdiği krediyle el değiştiren medya organları iktidarın halkla ilişkiler faaliyetini yürüten iktidar aparatlarına dönüştüler.

BASIN ÖZGÜR DEĞİLSE KİMSE ÖZGÜR DEĞİLDİR

* Hep söylediğim gibi bir ülkede basın özgür değilse kimse özgür değildir. Bir iktidar basın özgürlüğünü kısıtlıyorsa, bilin ki kendine güvenmiyordur, korkuları vardır.

İKTİDARI KIZDIRMAMA KAYGISI

* Basın özgür değilse, reyting ve tiraj kaygısı yerini iktidarı kızdırmama kaygısına bırakmışsa, parasıyla verilen bir ilanı bile yayınlanmaktan kaçınıyorsa doğal gaz fiyatını, vergi artışlarını, yolsuzluğu, köprü ve otoyollara verilen yüksek garantileri sorgulayamazsın.

HANGİ PARAYLA ÖDENDİ?

* Reyting ve tiraj kaygısını bırakmış, parasıyla ilan yayınlamaktan bile kaçınan medya kuruluşlarının döviz cinsinden aldıkları kredileri geri ödeyip ödemediklerini, ödüyorlarsa nasıl, hangi parayla ödediklerini öğrenmek bu ülkede yaşayan herkesin hakkı.

'YANLIŞ YAPIYORSUNUZ' DİYENLERİN SESİNİ KISMAYIN

* Çünkü basının varlık nedenini yok sayarak izledikleri yayın politikasını ne pahasına yaptıklarını öğrenmek, bilmek hepimizin hakkı. Basın özgürlüğü, şeffaflık bir ülkedeki sosyal ve ekonomik gelişme için en önemli parametredir.

* Şeffaflığı, haber yapma ve alma özgürlüğünü, hukuk devletini, demokrasiyi yok ederseniz ekonomiyi toparlayamazsınız, refahı artıramazsınız, geliri adaletli dağıtamazsınız. Yanlış yaptığınızda size yanlış yapıyorsunuz diyenlerin sesini kısmış olur, yanlışlara devam edersiniz.

* Ülkelere yatırım yapılabilirliği gösteren MSCI, Türkiye’yi gelişmekte olan ülkeler endeksinden çıkarıp bir alt endekse (Frontier) düşürebileceğini gündeme getirdi.

DIŞ MİHRAK DEMEK KOLAY

Türkiye ekonomisi için iyi olmayan bu noktaya nasıl geldik? MSCI’yı suçlamak, dış mihrak demek kolay da Türkiye ekonomisinin ihtiyacı olan yabancı kaynağı nasıl bulacağız?

* Şeffaflığı yok ederseniz, serbest piyasa kurallarını işletmezseniz, kontrollü ekonomi algısına sebep olacak kararlara imza atarsanız yatırımcıları ürkütür bu tür kuruluşların olumsuz değerlendirmelerine ve bunun mali piyasalarımızda yaratacağı olumsuz sonuçlara sebep olursunuz. Özet: #SosyalMedyamaDOKUNMA

[old_news_related_template title="Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Sosyal medya düzenlemesi geliyor" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. çocuğunu kucağına alan kızı Esra Albayrak'a sosyal medya üzerinden yapılan cinsiyetçi saldırıya sert tepki göstererek, 'Bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde işledikleri suçun cezasını çekecekler' ifadelerini kullandı. 'Yalanın, iftiranın kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şart' ifadesini kullanan Erdoğan, sosyal medyaya yönelik kapsamlı bir hukuki düzenlemenin yolda olduğunu belirtti. Erdoğan, 'Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/01/iecrop/detay-kopya-4_16_9_1593596590.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-erdogandan-onemli-aciklamalar-2-5904757/"]

[old_news_related_template title="Albayrak’ın eşine yapılan çirkin saldırıyla ilgili yeni gelişme... Soylu açıkladı" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak'ı hedef alan çirkin paylaşımlar sonrası açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/01/iecrop/depophotos-aybayrak_16_9_1593582654.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/albayrakin-esine-yapilan-cirkin-saldiriyla-ilgili-yeni-gelisme-soylu-acikladi-5904211/"]