İstanbul Valiliği dün, yat ve teknelerde nişan, kına ve düğün etkinlikleri ile açık havadaki konser, gösteri, festival ve benzeri etkinliklere yasak getirdi. Ancak alınan bu karar daha sonra değiştirildi ve bu hafta sonu muaf tutuldu. Yasakların pazartesi günü başlamasına karar verildi.



Bu karara tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "İstanbul'da pandemi için alınan kararların pazartesiye ertelenmesinin cevabı burada" diyerek Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesindeki duyurunun ekran görüntüsünü Twitter hesabından paylaştı.



Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sayfasında 'Günlük Program' bölümünde bugün "AK Parti İstanbul 100 Bin Yeni Üye Programı (Haliç Kongre Merkezi)" etkinliğinin yer alması dikkat çekti.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN 'MUZ CUMHURİYETİ' ÇIKIŞI

Sosyal medya hesabından İstanbul Valiliği’nin kararına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklaması şöyle:

"Halimize bakın!!! İstanbul Valiliği yasak kararını 4 saat içinde AKP Genel Başkanı'nın bugünkü etkinliği nedeniyle 2 gün erteliyor. Çünkü; tiyatroda, konserde, sergide bulaşan virüs, Erdoğan'ın etkinliğinde bulaşmıyor. Parti devleti desek az kalır, sanki muz cumhuriyeti!"

[custom_content title="FORMATIN NASIL OLDUĞU BİLİNMİYOR" desc="AKP İstanbul İl Başkanlığı, geçen temmuz başında İstanbul'un 39 ilçesinde eşzamanlı olarak '100 bin yeni üye kampanyası' başlatmıştı. Bu kapsamda 'akuyelikistanbul.org' adresiyle bir web sitesi açılırken, site üzerinden 100 bin başvuru gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açık alanı da bulunan Haliç Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte bu 100 bin üyeyle bir buluşma gerçekleştirecek. Erdoğan, AKP'ye katılan yeni üyelere seslenecek. Programda konuk olup olmayacağı ve buluşmanın video-konferansla mı yapılacağı ise bilinmiyor."]

[old_news_related_template title="İstanbul'da açık alanlarda etkinliklere müsaade edilmeyecek!" desc="İstanbul'da corona virüsü salgınına karşı yeni tedbir kararları alındı. Valiliğin açıklamasına göre yat ve teknelerde nişan, kına ve düğün etkinlikleri ile açık havadaki konser, gösteri, festival ve benzeri etkinliklere müsaade edilmeyecek. Yasakların 14 Eylül Pazartesi günü saat 08:00’den itibaren geçerli olacağı duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/11/iecrop/istanbul-iha-4_16_9_1599848981.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbulda-acik-alanlarda-etkinliklere-musaade-edilmeyecek-6033924/"]