CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu, partinin İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında tehdit, hakaret, cinsiyetçi küfür içeren paylaşımlarda bulunan trollerle ilgili harekete geçti.

Komisyon üyesi avukatlar, Kaftancıoğlu adına savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Vedat Muti, Enes Ateş ve Ahmet Yağcı isimli twitter kullanıcıları hakkında hakaret, iftira, tehdit, kişilik haklarına saldırı ve kişilerin huzurunu bozmak suçlamalarıyla soruşturma başlatılması ve dava açılması talep edildi.

Vedat Muti, HDP’nin eski genel başkanlarından tutuklu Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş'a cinsiyetçi saldırı içeren paylaşımı nedeniyle önceki gün gözaltına alınmıştı.

[old_news_related_template title="Başak Demirtaş'a yönelik çirkin paylaşımda yeni gelişme!" desc="HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'la ilgili sosyal medya sitesinden yapılan çirkin paylaşımlar sonrası başlatılan soruşturmada V.M. gözaltına alındı. Devam eden soruşturma kapsamında V.Y. isimli bir kişinin daha yakalandığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/14/iecrop/demirtas-dha_16_9_1592167303.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/basak-demirtasa-yonelik-cirkin-paylasimda-yeni-gelisme-5874402/"]

[old_news_related_template title="AKP'li Ünal'dan rezilce paylaşımlar yapan hesaplarla ilgili açıklama" desc="CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü ve oyuncu Berna Laçin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın ''Etik kurallara uyan milli hesaplar'' diye tanımladığı hesaplardan gelen taciz ve hakaret içeren mesajları paylaştı. Mahir Ünal daha sonra açıklama yaparak 'Sosyal medya etik kurallara uyacağını taahhüt edip bu kurallara uymayan paylaşımlarda bulunmak ciddi bir ahlaki sorun' değerlendirmesinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/15/iecrop/foto.sozcu_16_9_1589522600.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akpli-unaldan-rezilce-paylasimlar-yapan-hesaplarla-ilgili-aciklama-5815551/"]