İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Sözleşmesi'ni hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

* Pınar Gültekin'in sahipsiz kalan çığlığıyla bir kez daha yandık. Bir kadının daha hayallerini çaldılar. Bir kadının daha yüreğine evlat acısı düşürdüler.

* İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için daha kaç kadınımızı kaybetmemiz gerekiyor?



İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN AMACI

2014 yılında yürürlüğe giren ancak uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi'nin amacını birçok insan eleştiriyor.

Amacı sadece kadınları her türlü şiddetten korumak, kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlemek, kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak olan bu sözleşme ne yazık ki topluma yönelik bir tehdit olarak görülüyor. İptal edilmesine dair tartışmalar bile yapılıyor.

Her gün ise bir kadın cinayete kurban gidiyor. Son olarak da 27 yaşındaki Pınar Gültekin eski erkek arkadaşı tarafından vahşice öldürüldü.

Her katledilen kadının ardından da İstanbul Sözleşmesi yeniden gündeme geliyor...

[old_news_related_template title="Pınar Gültekin'in arkadaşları: Cemal Metin Avcı peşini bırakmadı!" desc="Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından katledilen 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in arkadaşları 'Pınar çok mutluydu ama Cemal Metin Avcı peşini bırakmadı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/21/iecrop/fotosozcu.pinargultekin_16_9_1595330329.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/pinar-gultekinin-arkadaslari-cemal-metin-avci-pesini-birakmadi-5943819/"]

[old_news_related_template title="Pınar Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın ilk ifadesi ortaya çıktı" desc="Son dakika haberi... Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın Emniyet'teki ilk ifadesine SÖZCÜ ulaştı. Cemal Metin Avcı'nın kadın cinayetlerinin faillerinde gördüğümüz tarzda, kurbanı suçlayıcı ve cinayeti meşru gösteren bir ifade verdiği ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/21/iecrop/cemalmetinavci_16_9_1595322058.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-pinar-gultekinin-katil-zanlisi-cemal-metin-avcinin-ilk-ifadesi-ortaya-cikti-5943388/"]