FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SÖZCÜ'nün gündem yaratan bugünkü "Bu da eş dost üniversitesi" manşetini yorumladı:

* Üniversite mezunu gençlerin yüzde 70’e yakını bu ülkeden umudunu kesip yurtdışında iş bulabilse kaçıp gidecek. Devleti yöneten hükümet olarak çalışanın, gayret gösterenin liyakatsızlığa mahkum edildiği bir ülkeyi gencin önüne sunarsanız o genç bu ülkeden umudunu keser. Bu da nepotizmdir. Akrabalarınıza dışarda iş imkanı sunun.

* Haksızlık, nepotizm, liyakatsızlık, akraba kayırmacılık dizboyu. Daha vahimi var. Rektörlükte ya da belediyelerde özel kalem olarak başlıyorlar, sonra yüksek maaşlarla başka yerler terfi ediyorlar. Bu kadar ah alınır mı? Bütün dinlerin en önemli özelliği kul hakkıdır. Bunlar aynı zamanda ekonomik yolsuzluklara da neden oluyor. Dün KPSS sınavı vardı. 90 alacak vatandaş mülakata girecek ama o mülakatı 65 puan alan kazanacak. Ah ile abat olan dert ile berbat olur.



[custom_content title="BEŞ YILDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK" desc="Meral Akşener, benzer bir yorumu Şubat 2015'te sosyal medyadan yapmıştı. FOX Ana Haber Bülteni'nden ayrılan Fatih Portakal'ın 'Gençlere umut olamayanlara bir çift sözünüz var mı' şeklindeki sorusuna Akşener, 'Ah ile abad olan derd ile berbat olur' yanıtını vermişti. Abat olmak rahata kavuşmak, gönenmek anlamına geliyor."]

"İDAM KONUSU EKONOMİ GÜNDEMİNİ SAPTIRMAK İÇİN"

MHP'nin bir kez daha ortaya attığı ve AKP'den de destek gören idam tartışmasına da değinen Meral Akşener, şunları söyledi:

* İdam cezasında ciddi değiller. Zaten 2001 yılında Sayın Bahçeli’nin de içinde bulduğu hükümet kaldırdı idam cezasını... Meclis’e getirsinler biz de partimizin ilgili kurullarında tartışır, karar veririz. Ancak asıl soru şu, iktidar AB’ye girmekten vaz mı geçti, önce millete bunu açıklasınlar.!

* Siz milleti aç koymuşsunuz; idamı konuşturarak, 'cambaza bak'la gündemi değiştirip milleti oyalamaya çalışıyorsunuz. İdam konusunun ekonomi gündemini saptırmak olduğunu düşünüyorum. Gündem değiştirmenin ötesinde bir tutum değil. Gezdiğimiz esnafın derdini duymak istemiyorlar.

* Emine Bulut’un evinden çıktığımda da sormuşlardı. Ben de bu tarz cinayetler için getirin kardeşim şahsen destek vereceğim demiştim. Erdoğan "Getirsinler hemen imzalarım" dedi. Zaten sen söylemden milletvekilleri nefes alamıyor ki...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gündeme ilişkin diğer açıklamaları ise şöyle:

BU SİSTEM TÜRKİYE'Yİ 2023'E TAŞIMAZ

Bizim ortak özelliğimiz bu ucube sistemin Türkiye’yi yoksullaştırdığı ve dış politikayı kötüye sürüklediği inancımız ve parlamenter sisteme geçiş düşüncemiz. 31 Mart İttifakı sadece İYİ Parti ve CHP arasındaydı. Bu ittifak genişler mi bunlar sonra konuşulacak bir konu. Biz bunu kendi aramızda daha konuşmadık. Bu sistem Türkiye’yi 2023’e taşıyamaz diye bir öngörüm var. Neyse kartım ortada. Elbette çok isterim cumhurbaşkanlığını. Ama bu sistemden demokratik usullerle kurtulmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.

BÖYLE BİR DIŞ POLİTİKA OLMAZ

* Yunanistan ve Fransa’nın tutumu elbette Türkiye açısından bakıldığında kınanmalı ama biz buraya nasıl geldik. Bu durumu konuşmalıyız ve iktidar bundan ders çıkarmalı. "Monşerler ortadan kaldırılsın" diye bir savaş başlatıldı. Dışişleri 150-200 yıllık bir hafızanın biriktiği bir yerdir. Düşünün siz Macron’sunuz, ben Erdoğan. İkili ilişkiler kurmak iyidir ama bir yere kadar. Şahsi meseleler kızıştığı zaman durum böyle oluyor. Böyle bir dış politika olmaz. Dış politika, Türkiye'nin çıkarlarını ön planlanan alan bir diplomasi üzerine kurulmalı.

AKŞENER'DEN DEMİRTAŞ'A YANIT GELDİ

4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, “Dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim” sözlerine Akşener şu sözlerle yanıtladı:

* Biz partimizi zaten değerler üzerinden kutuplaştıran anlayışı ortadan kaldırmak için kurduk. İnsan odaklı bir bakış açımız var. Bir yere gidince diyorum ki ben propaganda yapmaya değil sizi dinlemeye geldim. Şunu fark ediyorsunuz ki herkes aynı acıların içinde. Bu makulde buluşmak sadece eleştirmek değil, çözüm önerilerini sunmak için çıkılan bu yolculuğun meyvelerini alıyoruz. Bazen bir vatandaş gelip kulağıma ben size haksızlık ettim hakkını helal et diyorlar.

* İnsanlar birbirleriyle derin dostluklar kurmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Bunun yaptığınız zaman derin sorunlar ortadan kalkar. Haberin tamamını okumadım. Ama şunu söylemek isterim. Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu’nun böyle bir özelliği var.”

[old_news_related_template title="Torpili olana engel yok" desc="AKP eski milletvekili Cem Zorlu’nun rektörlüğünü yaptığı Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ‘torpil’ iddiasıyla çalkalanıyor. Görevde yükselme sınavında, akademisyenlerin yakınları, mülakatla açık kadrolara yerleştirildi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/07/iecrop/3b4eb396fca939069dffb2871c5ac9af_16_9_1599446600.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/torpili-olana-engel-yok-6025921/"]

[old_news_related_template title="Horasan Belediyesi’nde akraba yapılanması" desc="Ticari dava yüzünden önceki gün tutuklanan Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın’ın neredeyse tüm akrabalarını belediyede istihdam ettiği anlaşıldı. Erzurum'daki skandalı CHP’li eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş ortaya çıkardı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/05/iecrop/abdulkadir-aydin-2_16_9_1599350218.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/horasan-belediyesinde-akraba-yapilanmasi-6024714/"]

[old_news_related_template title="Akşener, sevgilisi tarafından terk edilen genci uyardı: Kızı zorlamak yok, bacağını kırarım" desc="İstanbul Pendik’te bir genç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile kendisini terk eden sevgilisine göndermek üzere bir video çekmek istedi. Gencin isteğini kabul eden Akşener, 'Ama yalnız bana bak, kızı zorlamak yok. Bak bacağını kırarım. İlan-ı aşk edebilirsin, yalvarabilirsin, serbest ama sertlik yok' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/06/iecrop/aksener-sozcu_16_9_1599406028.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/aksener-sevgilisi-tarafindan-terk-edilen-genci-uyardi-kizi-zorlamak-yok-bacagini-kirarim-6025561/"]