Mersin polisi kentte son yılların en önemli uyuşturucu operasyonuna imza attı. Mersin Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, yüklü miktarda kokain maddesinin Brezilya’dan bir gemi ile Mersin’e getirileceği yönünde ihbar yapılması üzere kapsamlı bir çalışma başlattı.

Ekipler, ismi gizli tutulan ve yüklü miktarda A4 kolileri yüklü olduğu belirtilen geminin Brezilya’dan bir limandan demir aldığı andan itibaren takibe aldı.

Geminin Avrupa’da birkaç limana uğradıktan sonra da takip devam eden ekipler, geminin Türkiye’ye girmesiyle birlikte uluslararası sularda yakın takip başlatıldı.

Balıkçı teknelerine binen narkotik polisleri, gemiyi Mersin Limanı girişine kadar izledi. Gemi, A4 kağıt kolisi yüklü konteynere limana indirdi.

UYUŞTURUCU MADDEYİ ALMAYA GELİRKEN SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

Öte yandan uyuşturucu maddeleri teslim alacağı önceden belirlenen Hollanda uyruklu bir kişi Mersin’e gelmek üzere İstanbul Havaalanı’na indi. Mersin narkotik polisi, isimi açıklanmayan Hollanda uyruklu kişiyi yakın takibe aldı. Mersin Limanı'na indirilen konteynerden malı teslim almak üzere limana giriş yapan kişi, polisin yaptığı operasyonla suçüstü yakalandı.

220 KİLOGRAM KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ

Mersin Limanı'na indirilen konteynerde arama yapan narkotik köpeği, kolilere işaret vermesi üzerine Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri kolilerin arasında gizlenmiş durumda 200 paket halinde 220 kilogram kokain ele geçirildi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda biri Hollanda uyruklu olmak üzere iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Hollanda uyruklu kişinin 220 kilogram kokaini kara yolu ile pazarlamak üzere Avrupa ülkelerine götüreceği öğrenildi.

[old_news_related_template title="325 milyon euroluk kokain kaçıran çetenin lideri 'süper polis' çıktı" desc="Belçika'da düzenlenen operasyonda, Anvers Limanı üzerinden Hollanda'ya, piyasa değeri 325 milyon euro olan 10 tondan fazla kokain kaçırdıkları belirlenen bir çete çökertildi. Çetenin liderinin kimliği ise şaşkınlık yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/04/iecrop/gozalti-dha_16_9_1601819588.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/325-milyon-euroluk-kokain-kaciran-cetenin-lideri-super-polis-cikti-6066501/"]