CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında Salda Gölü'nde çalışma yapan iş makinelerinin durdurulduğunu duyurdu. Gölde yapılan çalışmaların müteahhit firma tarafından tek taraflı bir kararla başlatıldığını belirten Göker, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Göker, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, Salda Gölü'ne yapılan tahribatın canlı dokuya zarar verdiğini ve telafisi mümkün olmayan zarar oluşturduğunu söyledi.

''SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Göker, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Bu konuda son derece yüksek duyarlılık gösterdiğimiz kamuoyu tarafından zaten biliniyordu.

* Burdur il başkanımız, Yeşilova ilçe başkanımız, Yeşilova belediye başkanımız ve Salda Gölü'nü Koruma Derneği ile birlikte olay yerine geldik. Burada yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda yapılan işlem durduruldu. Ancak oluşan hasar bir doğa katliamı.

*Buna neden olanların, sorumluların tespiti ve gerekli adli işlemlerin yapılması için suç duyurusunda bulunduk.

TOKİ: SORUMLU PERSONELLER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bir diğer açıklama da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) geldi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada "Salda Gölü ile ilgili olarak Twitter üzerinden paylaşımlar yapılmaktadır. Paylaşımda yer alan görüntüler yüklenici firmanın şantiye alanı ve otopark bölümünde arazi düzenleme görüntüleri olup, koruma amaçlı oluşturulan yaklaşım mesafesinin dışında küçük bir alandır" dendi.

Açıklama şöyle devam etti:

* Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.

* Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet göstermemiştir. Yüklenici firmaya kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir.

* Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır.

* Bu tür görüntülerin bir daha kesinlikle yaşanmayacağını, çalışmalarımızı çevre hassasiyetini ve kamuoyu duyarlılığını gözetecek şekilde yürüteceğimizi saygıyla bildiririz."

[old_news_related_template title="CHP'li Karaca: Salda Gölü'nde cinayet işleniyor!" desc="'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Salda Gölü'nün kıyısında çıplak ayakla dahi basılması yasak olan beyaz kumları üzerinde tüm tepkilere rağmen Millet Bahçesi projesi kapmasında inşaat çalışmalarına başlandı. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ''Kamyonlarla, iş makinalarıyla girdiğiniz o beyaz kumlar, tarihi 3.7 milyar yıl öncesine dayanan, canlı organizmalar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Saray'ın 'Millet Bahçesi' emrini yerine getirmek için cinayet işliyor'' diye tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/14/iecrop/in_16_9_1586851665.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chpli-karaca-salda-golunde-cinayet-isleniyor-5746873/"]