Kadir G., Twitter'da 'elmeru_baba' kullanıcı adıyla 1 Mayıs'ta şu çirkin paylaşımı yaptı:

"herkes yazmış darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, berna benim, feyza altun benim. Cananı ben almam aklınızdan bile geçirmeyin şimdiden söyliiim.

Sosyal medya kullanıcılarının büyük tepki gösterdiği paylaşım hakkında oyuncu Berna Laçin de savcılığa şikayette bulunmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımı yapan Kadir G., hakkında "sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "tehdit" suçlarından soruşturma başlattı.

[caption id="attachment_5916006" align="alignnone" width="600"] Foto: Sözcü / Kadir G.'nin paylaşımı büyük tepki toplamıştı.[/caption]

BU İFADELER AĞIR ELEŞTİRİYMİŞ!

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, paylaşımı yapan Kadir G., hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, tehdit suçu bakımından atılı suçun unsurlarını oluşturacak eylemin bulunmadığını belirtildi.

Takipsizlik kararında Yargıtay kararlarına atıfta bulunularak, söz konusu davranışın "ağır eleştiri niteliğindeki davranış", "kaba söz" ve "kaba ve nezaket dışı hitap tarzı" olduğu belirtilerek, bu tür davranışların hakaret suçunu oluşturmayacağı savunuldu.

Kararda ayrıca, "Açık olmayan bazı sözlerin hakaret kapsamına girip girmediğinin değerlendirilmesi için bu sözlerin içeriğinin bulunması ya da çok açık biçimde anlaşılır olması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.