İzmirli denizci Selim Ekmekçioğlu (64)'na ait 13 metrelik Murat Reis isimli katamaran teknesiyle Ramazan Iğnak (63) ve Lütfi Erman Atamer (62) dünya turuna çıkmıştı.

Üç denizci 22 Şubat'ta Malezya'dan geri dönüşe geçmiş ancak 57 gün önce izinli olarak girdikleri Eritre'nin Massawa limanında tekneye binen iki asker tarafından gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere götürülmüşlerdi.

FOTO: SÖZCÜ


EKMEKÇİOĞLU'NUN EŞİ SEVİNÇLİ HABERİ VERDİ

Sevinçli haberi bugün denizci Selim Ekmekçioğlu’nun eşi Şeyda Ekmekçioğlu telefon ile verdi.

Eşinden telefon aldığını ve serbest bırakıldıklarını öğrendiğini belirten Şeyda Ekmekçioğlu “Tam 57 gündür eşim ve arkadaşlarından haber alamıyorduk. Biraz önce eşim beni arayarak serbest bırakıldıklarını söyledi.

Ardından Dışişleri Bakanlığı yetkilileri beni aradı, sevinçli haberi verdi. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Cibuti Büyükelçimiz’e verdiği destek ve çalışmalardan ötürü teşekkür ediyoruz. Şu anda bulundukları adadan Eritre’ye doğru gidiyorlar, oradan ne zaman ülkeye dönecekleri ile ilgili kesin bir bilgi yok. En azından eşim ile konuşup sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendim, çünkü gerçekten çor zor 57 gün geçirdik. Şu anda Cibuti Büyükelçimiz gelişmeleri  yakından takip ediyor” dedi.