Son dönemde corona virüsü vaka sayısının artış gösterdiği Türkiye ile ilgili önemli bir iddia gelmişti.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde vaka sayısının artmasının ardından sokağa çıkma yasaklarının tekrar gündemde olduğunu belirtmişti.

İsmini açıklamayan yetkili, “Toplam Covid-19 vaka sayısı açıklanan günlük vaka sayısının 5 katı. Birkaç hafta boyunca süreci takip ettikten sonra yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebilir” demişti.

Pazartesi günü 2.026 yeni vakanın açıklanmasından sonra Reuters’a konuşan yetkili, okulların açılmasıyla birlikte nasıl bir değişiklik yaşanacağının izleneceği ve buna göre bir karar alınacağını dile getirmişti.

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Gündemde yer alan bu iddiayla ilgili İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çataklı şu ifadeleri kullandı;

"Bugün Reuters kaynaklı 'Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir' haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir."



[old_news_related_template title="Son dakika... Vaka sayıları artıyor, Türkiye'de sokağa çıkma yasağı gündemde" desc="Son dönemde corona virüsü vaka sayısının artış gösterdiği Türkiye ile ilgili bir son dakika iddiası geldi... Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, 'Türkiye'de corona virüsü vaka sayısının artmasıyla birlikte gençler ve yaşlılar için sokağa çıkma yasağı ve hatta hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşünülüyor' dedi. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/21/iecrop/maske1-reuters_16_9_1603280743.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusu-vaka-sayisi-artiyor-turkiyede-karantina-ve-kisitlama-geliyor-6091356/"]