CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı'nın kendisine yönelik tehdidine şöyle cevap verdi:

* Ben Erdoğan'ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli'yi eleştiriyorum, yeraltı dünyasının bir lideri cevap veriyor.

* Şu Türkiye'nin geldiği hale bakın Allah aşkına... Nasıl bir hale geldik. Hukukun olmadığı yerde, hukukun ihlal edildiği yerde, liyakatin çöktüğü yerde, yargının olmadığı yerde devlet bir süre sonra organize suç örgütü haline dönüşebilir.

* Nasıl oluyor da böyle bir eleştiri başka bir yerden geliyor. Bana cevap verecek olan Bahçeli'dir ya da onun arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne? Onu bilmiyoruz.

* Ama ciddiye alınacak bir olay değil. Hiç kimse unutmasın bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvâ-yi Milliye'dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse ama hiç kimse bize bir şey söyleyemez.

'ANAYASA ÇALIŞMASI YAPMADIK'

Kılıçdaroğlu, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'nin ortak anayasa çalışması yaptığı iddiasının hatırlatılması üzerine, "Bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Ülkenin kurumlarının sağlıklı çalışması gerekiyor. Bütün bunları omurgası güçlü bir anayasa ile sağlayacağız. Millet ittifakı olarak bir araya geldik ve ilkeleri belirlemek için konuştuk. Anayasa çalışması yapmadık. Öyle bir çalışma olsa elimizde bir metin olur. Neden bu kadar çok tartışılıyor. Anayasa çalışmaları parlamentoda oldu, uzlaşma komisyonu vardı. Her partiden eşit sayıda milletvekili katılıyordu. 63 madde üzerinde de uzlaşma sağlandı. Orada HDP, MHP ve AK Parti var mıydı yok muydu?" diye konuştu.

Davutoğlu ise, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit mektubuna ilişkin ise, "Ana muhalefet lideri hiçbir kimse tarafından tehdit edilemez, hakarete uğrayamaz" dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı hakkında hakaret ve tehdit suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Avukat Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Mafya Bozuntusu' tanımlamasına muhatap, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında; Hakaret ve Tehdit suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Seviyesizliğin hesabını soracağız!”



[old_news_related_template title="CHP'den Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Çakıcı'ya sert tepki" desc="Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit ve hakaret dolu ifadelerine CHP'den tepki yağdı. CHP'li isimler Çakıcı'nın sözlerine yönelik, savcıları göreve çağırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/18/iecrop/detay-kopya_16_9_1605672792.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chpden-kilicdaroglunu-tehdit-eden-cakiciya-sert-tepki-6129948/"]