CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak bir basın mensubunun "İlerleyen günlerde Muharrem İnce hakkında bir disiplin süreci başlatılması söz konusu olabilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: Genel Başkanımızın vermiş olduğu röportajda sözleri son derece açıktır. Benim bu sözleri yorumlamam, eğip bükmem söz konusu değildir. Söylediği söz son derece açıktır. Tavsiyem bu röportajın olduğu bölümün bir kez daha okunmasıdır.

Öztrak, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun röportajında Abdullah Gül'e yönelik de bazı ifadeleri var. Bu ifadelerin ardından partinin eski ve mevcut bazı vekillerinden açıklamalar geldi. Mehmet Ali Çelebi, Haluk Pekşen, Hüsnü Bozkurt hatta Barış Yarkadaş gibi isimlerden açıklamalar geldi. Parti içerisinde bir Abdullah Gül rahatsızlığı mı var?" sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı:

KİMSE SİYASİ RANT DEVŞİRMEYE KALKMASIN

"Kimse öküzün altında buzağı arayıp da kendilerine siyasi rant devşirmeye kalkmasın. Genel Başkanımızın röportajda söyledikleri çok açık, çok net. Birinci sorunun cevabını ikinci sorunun altına, ikinci sorunun cevabını başka bir sorunun altına alarak yorumlamaya kalkmak abesle iştigaldir. Genel başkanımızın söyledikleri açıktır, merak eden varsa bu röportajı alıp okusun."

[old_news_related_template title="Muharrem İnce CHP'den ihraç edilecek mi? Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklama..." desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir hareket başlattığını duyuran ve 2018 Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını işaret ederek 'Ben kazanamayayım diye elinden geleni yaptılar' ifadelerini kullanan Muharrem İnce'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 'Muharrem İnce'yi disipline vermeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/17/iecrop/depophotos-kk_16_9_1597645595.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-muharrem-ince-chpden-ihrac-edilecek-mi-kilicdaroglundan-carpici-aciklama-5990964/"]

Öztrak'ın açıklamasından diğer satır başları ise şöyle:

* Depremin etkilerini azaltmak için hiçbir şey yapılmadı. Toplanma alanlarını bile AVM'lerle doldurdular, sonra da "İstanbul'a ihanet ettik" diye timsah gözyaşları döktüler. Şimdi de Kanal İstanbul diyerek milyarlarca doları rant projesine gömmeye hazırlanıyorlar. Kanal daha açılmadan etrafını parsel parsel yandaşlara peşkeş çekiyorlar.

 

ESKİ DEFTERLERDEN ALACAK ÇIKARTAMAYA ÇALIŞIYOR

* Saray işi gücü bırakmış yerel yönetimlerimizin elini kolunu bağlamaya çalışıyorlar. Yerel yönetimlerle artık uğraşmayın, bir araya gelin, istişare edin. Ülkeyi artık yönetemeyen Saray hükümeti eski defterlerden kendisine alacak çıkarmaya çalışıyor. Sekiz ay önce ABD'de Demokrat Parti'nin adayı tarafından söylenmiş kabul edilemeyen sözler daha yeni yurt içine servis edildi.

* Sekiz ay önce bu laflar söylendiğinde bu ülkenin Dışişleri Bakanı neredeydi, bu densizliğe ne cevap verdi? Saray'ın kibirli adamı neden sekiz ay susmuş? Erdoğan'ın 'dostum' diye hitap ettiği kişi bu lafları eden kişi. Bu nasıl bir kucaklaşma? Bizim tek desteğimiz milletimizdir. Biden'a tavsiyemiz kankası Erdoğan'ın değirmenine su taşımaktan vazgeçmesidir.

“BIDEN’IN SÖZLERİ BİZE UYMAZ”

Ekonomik sıkıntıları ve işsizlikteki büyük artışları vatandaşa unutturmak için Biden’ın sözlerinin gündeme getirildiğini savunan Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Biden’ın sözleri bize uymaz. Bizler başkaları gibi siyaseti emperyalistlerin projelerinde eş başkan olmak için yapmayız, Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanı olmayı kabul etmeyiz.

*Bizden, Amerikan 6. Filosunu kıble yapan çıkmaz. Bizden, ecdadımızın türbesini sırtlayıp kaçarken vatan toprağını teröriste bırakan hiç çıkmaz. Biz Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın bir talimatı ile bir gecede, ülkemizde casusluktan yargılanan rahibi Beyaz Saray’a gönderenlerden olmayız.

*Bizden, ‘aptal olma’ diyerek yazdığı hakaret dolu mektubu Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın yüzüne çarpmak yerine, ona mahcup bir edayla takdim eden lider çıkmaz.

*Bizden, Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nı, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu ‘mal varlığını sorgularım’ diye tehdit edince apar topar durduran yönetici hiç çıkmaz.

"EĞİTİM BAKANI TWEET ATMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR"

Öztrak, okulların açılışı tarihinin yeniden ertelendiğini hatırlatarak, şunları söyledi;

*Peki bu ertelemesi süresi içinde derslik ihtiyacı giderilebilecek mi? Nasıl yeterli hale getirilecek? Bunu bilmiyoruz. Yeni kayıtlar yapılmaya başlandı, kayıtlar yapılırken ailelerden dezenfektan parası alındığını duyuyoruz.

*Çok açık söyleyeyim; eğitimdeki bu düzensizlik nedeniyle bir nesli kaybetmek üzereyiz. Veliler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Öğretmenler ne yapacaklarını bilmiyorlar.

*Eğitimle ilgili olarak Sağlık Kurulu’nun adı var, kendisi ortada yok. Ama bakıyoruz Sağlık Bakanı ‘bu zaten beklediğimiz bir durumdu’ diyor ya da şikayet etmekten ve tweet atmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Sayın Bakanın şikayet makamı olmadığını öğrenmesi lazım. Tedbir alması gerekiyor. Alamıyorsa da gereğini yapacak.