Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki Taşkısığı Mahallesi’nde şiddetli bir patlama yaşandı. Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki patlamamış malzemelerin kontrollü şekilde patlatmak için taş ocağında götüren kamyonda, malzemelerin indirildiği sırada büyük bir patlama yaşandı.

Patlama sesi, kentin birçok noktasından duyulurken, siyah dumanlar, gökyüzüne yükseldi. Patlamanın şiddetiyle kamyonun sadece ön kısmının kaldığı görüldü.

(FOTO: SÖZCÜ)


BAKANLIK DUYURDU: 3 ŞEHİT

İçişleri Bakanlığı, 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelinin şehit olduğunu, 6 personelin de yaralandığı belirterek şu ifadeleri kullandı:

* Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren taş ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların, kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana gelmiştir.

* Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır.

(FOTO: SÖZCÜ)


SON 1.5 TONLUK PATLAYICI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlama alanına gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

* Nereye taşınabileceği konusunda bir iki alternatif ortaya konuldu. Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı geçtiğimiz haftadan itibaren, hem buradan farklı bir noktaya hem buraya taşınmaya başladı. Bu patlamanın başında, jandarmamıza bağlı patlayıcı madde imha timimiz var, başında da bir komutanımız var. Onların sevk ve idaresinde bir patlatma işlemi gerçekleşti.

* 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleşti. Son 1 - 1,5 tonluk bir patlayıcı varken bu olay, hepimizi üzen bu olay başımıza geldi.  Buraya getirip tam boşaltma esnasında... Yani patlamanın neden olduğu yapılacak idari ve adli soruşturmada sonucunda hepimizin de anlayacağı bir patlama meydana geldi.

12 KİŞİ TEDAVİYE ALINDI

* Maalesef bu patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olan, biri Ankara'dan biri İstanbul'dan olan buraya görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız şehit oldular. Birisi de alanın güvenliğini almakla sorumlu olan yine jandarma personelimiz şehit oldu.

* Aracın şoförü şu anda ağır yaralı, ameliyatta olduğu bilgisini aldık. Yine Kocaeli'de hastaneye sevk edilen bir jandarmamız var. Yine aynı zamanda kaburgasında hafif bir ağrı olan ve ya patlama nedeniyle ağrı olduğumuz bir jandarma personelimiz daha var.

* Toplam sayı şu anda hastanelerde 11 jandarma personelimiz var bir de kamyonun şoförü arkadaşımız var. Bu üç arkadaşımız dışında diğerlerin hayati tehlikesi ve ya herhangi bir sıkıntısı yok. Hayati tehlikesi olan da bir tek kamyon şoförü arkadaşımız var.