Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Kazada 7'si çocuk, 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı.



ANIT ÖNÜNDE ANMA 

Kazanın ikinci yıl dönümünde ölenler aileler, Sarılar Mahallesi´nde hayatlarını kaybedenler için dikilen anıt önünde anıldı. Anmaya hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralılar katıldı.

"BİZİM CANLARIMIZ KATLEDİLDİ"

Kazada kızı 15 yaşındaki Bihter Bilgin ile kız kardeşleri Derya Kurtuluş, 6 aylık Beren Kurtuluş ve Emel Duman'ı kaybeden Zeliha Bilgin, "İki yıl önce burada bizim canlarımız katledildi. İhmalsizlik yüzünden bizim canlarımıza kıydılar" dedi.



"İNSANLAR ACILARIYLA ADALET ARAMAK ZORUNDA BIRAKILDI"

Adaletin yerini bulmasını isteyen Bilgin, "İki yıl olan bu sürede adalet yönünde hiç bir arpa boyu yol alamadık. Alamıyoruz da. Bizler eğer pes edersek suçlu yağmur denilerek bu dava kapatılacak. Ne yazık ki Türkiye'de insanlar acılarıyla adalet aramak zorunda bırakıldı" dedi.

Kazada oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz ise verdikleri bu mücadelenin gurur ve onur mücadelesi olduğunu, hayatlarının son nefesine kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. DHA

[old_news_related_template title="Çorlu tren kazası davasına corona virüsü ertelemesi" desc="Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 328 kişinin de yaralandığı tren kazası davasının yarınki duruşması, corona virüsü salgını nedeniyle ertelendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/corlu-tren-faciasi-aa_16_9_1576058213_16_9_1587389997.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corlu-tren-kazasi-davasina-corona-virusu-ertelemesi-5761443/"]